Kohalik VõimRõnguValla uudised

Elva Vallavalitsus tutvustas Rõngu kogukonnakeskuse eskiisi

Eile õhtul tutvustas Elva Vallavalitsuse meeskond ja eskiisi autor Uko Künnap Rõngu praeguses bussijaama hoones planeeritava Rõngu kogukonnakeskuse eskiisi.

Üritusel osalenute peamised küsimused olid seotud olemasoleva kivimüüri säilimisega uues hoones ning Rõngu turu säilimisega tulevikus. Arhitekt Uko Künnap selgitas eile, et osa müürist on võimalik kasutada siseruumi elemendina. Elva vallavanem Toomas Järveoja ütles turu säilimise kohta, et kogukonnakeskuse planeerimisega ei muudeta olemasoleva turu paiknemist. Samuti tehti ettepanek, et kavandatavas keskuses võiks olemas olla infopunkt.

Kogukonnakeskuse hoone ehitatakse praeguse Rõngu bussijaama hoone asemele. Elva vallaarhitekt Jaanika Saar ütles, et hoonesse on planeeritud raamatukogu koos seminariruumi, kaugtöökohtade ja interneti kasutamise võimalusega, Elva valla Rõngu teenuskeskuse ruumid ning bussijaama ootesaal koos avalike tualettidega. ”Kogukonnal on võimalus kasutada ruume koosolekute ning erinevate tegevuste korraldamiseks,” lisas ta. 

Hoone edasiste projekteerimistöödega alustatakse 2019. aasta alguses. ”Projekteerimisel püütakse igati arvestada kogukonna arvamuste ja ettepanekutega ning ettepanekud palume saata e-kirja teel aadressile jaanika.saar@elva.ee või esitada kohapeal Elva Vallavalitsuses või Rõngu teenuskeskuses,” ütles Jaanika Saar.

Tutvustusüritusel avatud ideekavandi näitus jääb Rõngu bussijaama hoones avatuks 10. detsembrini.

 

Lisainfo:

Jaanika Saar, vallaarhitekt
Jaanika.saar@elva.ee või tel 5348 1114

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X