AakreKogukondKohalik VõimValla uudised

Külade Kärajatel jagati kogukonnavaldkonna tunnustusi

Aakre Rahvamajas kuulutati 1. detsembril Külade Kärajatel välja aasta kogukonnaedendaja ja aasta küla laureaadid ning kaunis kodu 2018. Aasta kogukonnaedendaja on Mari-Liis Vanaisak, aasta küla laureaat on Kirepi küla ning kauni kodu tiitli sai Puhjas asuv Mariliis ja Siim Kampuse Siili talu.

Aasta kogukonnaedendaja tiitli eesmärk on tunnustada neid, kes on oma tegevusega suunanud kogukonna koostööd ja arengut. Sel aastal sai aasta kogukonnaedendaja aunimetuse Mari-Liis Vanaisak, kelle kandidatuuri esitati neli korda ning esitatud kirjeldustest jäid kõlama järgmised mõtted: Mari-Liisi poole võib alati pöörduda, ta innustab ja annab nõu, abistab ning julgustab, tema ettevõtmisel on uuenenud ja muutunud huvitavamateks Rõngu kandi traditsioonid ja ülevallalised üritused. Esile toodi ka Kaja Sassor, Kristi Sassor ja Erle Põder.

Aasta küla aunimetuse eesmärk on tunnustada Elva valla asulaid, kus on koostöö abil toimunud kogukonna positiivne areng. Aasta küla laureaadiks valiti Kirepi küla, mis on silma paistnud suurte tegudega: osaleti Rõngu kandi viie tee puhvetite päeval, korraldati Teeme Ära ja Maailmakoristuspäeva talgud, tehti korda bussijaamad, küla esindus osales olümpial ning osaleti heategevuslikul korjandusel koos FC Elvaga. Esile toodi ka Vellavere küla ja Kõduküla.

Käesoleval aastal valiti komisjoni poolt kolm Elva valla kodu, mis esitati vabariiklikule „Eesti kaunis kodu 2018“ konkursile. Kauni kodu valimise eesmärk on Elva vallas asuvate pärlite ülesleidmine, inspiratsiooni andmine kodude kujundamisel ja heakorrastatud harmoonilise elukeskkonna loomisele innustamine. Sel aastal valiti Elva valla kauni kodu laureaadiks Siili talu, mis kuulub Mariliis ja Siim Kampusele. Ära märgiti Jõesuu ja Kiviranna Puhkemaja.

Külade Kärajad toimusid neljandat korda ning peale tunnustamise oli päevakorras külalisesinejana Anti Rüütli, kes tutvustas Põlvamaa Külavanemate Ühenduse tegevust ning Külli Pann Tartumaa Kodukandist. Kertu Vuks ja Marika Saar andsid ülevaate Elva Vallavalitsuse aktuaalsetest tegevustest, koos anti viimane lihv Elva valla külavanema statuudi eelnõule ning arutati 2019. aasta koostööplaane. Üritusele lisas pidulikkust Aakre rahva kontsert, esines segakoor U-Tuur, Aakre suured ja pisikesed kandlemängijad ning vahetusõpilane Jaapanist. Suur tänu esinejatele ja õnnesoovi laureaatidele!

Teate edastas:

Merilyn Säde
Kommunikatsioonijuht
Elva Vallavalitsus

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X