Kohalik VõimVaba AegValla uudised

Homme toimub Elvas VII Tartumaa väärikate tervise- ja ohutuspäev

Reedel, 30. novembril, toimub Elva Kultuurikeskuses VII Tartumaa väärikate tervise- ja ohutuspäev, kus osaleb üle 260 inimese üle terve Tartumaa.

Tartumaa terviseedendaja ja üks ürituse korraldajatest, Lea Saul ütles, et Tartumaa tervise ja heaolupilt on Eesti keskmise taustal märkimisväärselt hea. „Elanike positiivne enesehinnang oma tervisele on Eesti keskmisest kõrgem, seda ütleb Statistikaamet Tervise Arengu Instituudi uuringutele toetudes,“ sõnas Saul.

Meeste keskmine eluiga on Tartumaal 74,9 aastat (Eesti keskmine on 73,2) ning naiste vastavad näitajad on 83 (81,9). „Loodetavasti annab sellesse oma panuse ka homne juba traditsiooniks kujunenud maakondlik väärikas eas elanike koostöösündmus, kus täiendatakse tervisealaseid teadmisi ning uuendatakse oskusi ohuolukordade ennetamiseks ning nendes käitumiseks,“ rääkis Saul.

Homsel üritusel räägivad kodusest tuleohutusest Päästeameti spetsialist Taavi Siilbek ja turvalisusest Politsei- ja Piirivalveameti piirkonnapolitseinik Tiit Treia. Naeruteraapiat teeb osalejatele Puhja kooli loovjuht ja koolitaja Ülle Närska.

Üritusel esinevad külalisena ka Riigikogu esimees Eiki Nestor, kes kõneleb väärikast vananemisest ja Elva abivallavanem Marika Saar, kes tutvustab eakatele suunatud tegevusi Elva vallas. „Elva valla eesmärk on toetada elanike heaolu, tervist ja iseseisvat toimetulekut, mille oluline osa on kindlasti kvaliteetsete sotsiaalteenuste pakkumine ja terviseedendus. Kuid just tänane üritus annab eakatele ühe lisavõimaluse tunda end aktiivse kogukonna liikmena – suhelda, saada uusi teadmisi ning nautida meelelahutust,“ rääkis Saar.

Üritusel on avatud messiala, kus osalevad Politsei- ja Piirivalveamet, Päästeamet, Maanteeamet, Tervise Abi OÜ, OÜ ITAK, Silmalaegas, Tartumaa Tervisetuba, Jalaexpert OÜ, Salutaris OÜ, Estkeer OÜ. Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts mõõdab soovijatel vererõhku ja veresuhkrut.

Väärikate tervise- ja ohutuspäeva korraldamise traditsioon maakonnas on algatatud Tartumaa Tervisenõukogu poolt. Alates 2007. aastast tegutsevad terve ja turvalise Tartumaa nimel koostöös nii riigiasutuste, vabaühenduste kui ka erinevate koostöövõrgustike esindajad. Tervisenõukogu tegemisi on koordineerinud maakonna tervisedendajana Lea Saul.

Lisainfo:

Marika Saar, Elva abivallavanem
marika.saar@elva.ee või 522 7013

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X