Kohalik VõimVaba AegValla uudised

Energia ja Ehitus OÜ ja Elva Vallavalitsus kuulutavad välja arhitektuurikonkursi

Elva Vallavalitsus

  1. november 2018

PRESSITEADE

Energia ja Ehitus OÜ ja Elva Vallavalitsus kuulutavad välja arhitektuurikonkursi

Arhitektuurikonkurss korraldatakse Elva Kesk tänav 28 „Promenaadi maja“ kinnistule sobivaima lahenduse leidmiseks.

Elva vallaarhitekt Jaanika Saar ütles, et arhitektuurikonkursi tulemusena loodetakse leida peagi ehitamisfaasi jõudva linna keskväljaku vahetus lähedusse väärikas ja piirkonda siduv hoone. „Kinnistu on varasemalt olnud hoonestamata ning selle kontaktvöönd linna peaväljakuga on elvalaste armastatud jalutuspaik – L. Hanseni allee,“ selgitas Saar.

Energia ja Ehitus OÜ juhatuse liikme Kaido Kurvitsa arvates võiks uus hoone olla modernne, kuid ka Elva keskkonda sobiv. „Konkursist osavõtjad võiksid mõelda Elvale kui suvituslinnale ning sellele, et kuna siin on palju puitmaju, siis võiks planeeritava korter-ärimaja puhul mõelda ka sellistele lahendustele.“

Vallaarhitekt Saar lisas, et võistlustöö peaks arvestama vahetus läheduses asuva kauni looduskooslusega, moodustama harmoonilise kooskõla olemasoleva hoonestuse ning loodava keskväljakuga. „Osalema on oodatud kõik arhitektid, kes võtavad vastu väljakutse Elva südalinna kujundamisel,“ ütles Saar.

Energia ja Ehitus OÜ juhatuse liige Kaido Kurvits sõnas, et nende eesmärk arendajana on, et kõne all olev kinnistu sobiks uude keskkonda, sest Kesk tänav saab uue ilme. „Kesk tänavalt saab alguse uus promenaad ja kuna meie kinnistu on selle ristumiskohas, siis arvasime, et võiksime selle arhitektuursele ilmele rohkem tähelepanu pöörata,“ ütles Kurvits.

Konkursi kavandite ehitamise tähtaeg on 21. detsember 2018, kell 10. Töö tuleb esitada Elva Vallavalitsuse sekretärile või saata tähtajaks posti või kulleri teel aadressile: Kesk tn 32, Elva linn, Elva vald, Tartu maakond.

Lisainfo:

Kaido Kurvits, Energia ja Ehitus OÜ juhatuse liige
tel 514 7687

Jaanika Saar, vallaarhitekt
jaanika.saar@elva.ee või tel 5348 1114

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X