Politsei nädal

Politsei hoiatab veemõõtjatena esinevate kelmide eest

Elva piirkonnapolitseinik Jaana Toode ütles, et politsei on tänase päeva jooksul saanud kohalikelt infot, et Elva vallas käib ukselt uksele üks valge kaubikuga noorem mees, kes esitleb end Emajõe veevärgi töötajana ning soovib kontrollida veemõõturit. „Tuppa pääsenuna kõnnib mees elamises ringi ning tunneb huvi kõige muu, kui veemõõturi vastu. Praegu teadaolevalt on käidud vaid üksi elavate vanemate inimeste juures, esitletakse end veemõõtjate kontrollijatena või pakutakse müüa näiteks veefiltreid. Seni õnneks keegi mingit kahju kannatanud ei ole ja vahejuhtumitest anti varmalt politseile teada,“ kirjeldas piirkonnapolitseinik.

Politsei palub olla äärmiselt tähelepanelik ja võõraid inimesi põhjendamatult oma koju mitte lubada. Ametkonnad annavad reeglina üldistest kontrollimistest ametlike teadaannete kaudu teada ja kaupa ostke vastavast ettevõttest, kus kaubal on tootja garantii. Ka soovitab politsei alati küsida töötõendit või muud dokumenti, mis tõestab tõepoolest külastuse ja kontrollimise eesmärki. Kui aga isik hakkab seepeale kahtlaselt käituma või pole tal sellist dokumenti esitada, paluge tal lahkuda. Kui isik keeldub lahkumast, siis teavitage juhtunust politseid lühinumbril 112.

Samuti palub politsei kõigil, kel on vanemaealisi lähedasi või tuttavaid, sellest teemast nendega rääkida, et keegi teadmatusest kelmide ohvriks ei langeks.

Ragne Keisk

PPA pressiesindaja

59125457

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X