Politsei nädalValla uudised

Politseinädal

  1. oktoobril laekus häirekeskusele teade Elva vallas Metsalaane külas juhtunud liiklusõnnetusest, kus halli värvi kabiiniga Scania veok oli teelt välja kraavi sõitnud. Sündmuskohal käinud politseipatrull selgitas, et juht oli kaine ja omab juhtimisõigust ning õnnetuses ta viga ei saanud. Küll aga tunnistas veokijuht korrakaitsjatele, et oli sõidu ajal tukkuma jäänud, mistõttu ka tema raskeveok teelt välja kaldus.

Möödunud nädala vältel tabati Elva vallas 10 kiirusületajat, kõigi suhtes alustati väärteomenetlust. Neist raskeim vahejuhtum leidis aset 29. septembri pealelõunal kella 13.20, kui Elvast Tartu suunas kihutas üks 38-aastane mees sõiduautoga Porsche 135 km/h. Lisaks tabati Nõo vallas lisaks veel seitse kiirusületajat.

Ragne Keisk

PPA pressiesindaja

59125457

Piirkonnapolitseinik: maakodu tuleb pikemaks talvepuhkuseks ette valmistada

Käes on taaskord aeg, mil paljud suvilad ning maakodud jäävad talveks tühjaks ning oma hooajalisi elanikke tagasi ootama. Paraku juhtub vahel, et elamus käib sel ajal ka kutsumata külalisi ning nii saab omaniku privaatsus ja turvatunne rikutud.  Hea uudis on see, et kõige selle vältimiseks saab kodu- või suvilaomanik ise palju ära teha ja seda väga lihtsalt. Siinkohal tooksingi välja mõned mõtted, mida jälgida, et meil endal ja meie kogukonnal oleks turvalisem elukeskkond.

Kui koduomanikul on võimalus paigaldada valvekaamerad, siis see on suureks abiks – nii probleemide ärahoidmisel kui ka mõne pahategija hilisemal tuvastamisel. Samuti tasub mõelda ka alarmsüsteemide paigaldamise peale, mis annavad tahtmatust külalisest kiirelt märku. Võimalusel tuleks paluda enda naabreid või tuttavaid, kes rohkem kohapeal viibivad, et vahel visataks pilk ka teie krundile ning hoonetele peale. Kui teie kinnistu juures on liikumist, siis see hoiab tahtmatuid huvilisi eemal.

Kindlasti tasub käidavamatesse kohtadesse paigaldada valgustid. Aegreleega või liikumisanduriga valgustid jätavad mulje, et elanikud on kodus. Samuti võiks pisut vaeva näha krundi haljastusega, kui lasete maamajal võssa kasvada, siis see annab infot, et elanikke pole kohal ning samuti pakub hooldamata aed head varjet vargale, kes seda agaralt ära kasutab.

Enne suvilast lahkumist võiks hooned ja selle ümbruse üle vaadata ka korra teise inimese pilguga – tihti ei jää endale silmagi midagi, mille pahategija leiab esimesena. Kindlasti tuleks kaasa võtta kõik vähegi hinnalisem, mida kannatab liigutada. Samuti kõik, mida endaga kaasa võtta ei saa, tuleks vähemasti silma alt ära panna. Tasub korra vaadata ka akendest sisse, et pilku ei püüaks midagi väärtuslikku. Võimalusel pildistada enda väärtuslikumad esemed ning juhul kui esemel on seerianumber, siis ka see pildistada ning endale kirja panna.

Mõistlik oleks kriitilise pilguga vaadata üle enda lukud/tabad/kinnitused ning vajadusel need välja vahetada või ajakohastada. Tänapäeval pakutakse väga häid lukke taskukohase hinnaga, mille kallal pikanäpumees ei näe vajadust pikemalt pead murda.

See kõik tehtud, siis saab uuel hooajal kergema südamega tagasi tulla ning leida enda armastatud ja kodune koht vandaalide poolt puutumatuna.

Alik Säde

piirkonnapolitseinik

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X