Toimetaja veergValla uudised

Toimetaja veerg – Aitäh Sulle, hea lugeja!

Neil päevil möödub täpselt 11 kuud, kui hakkas ilmuma MTÜ Elva Elama veebiajaleht Elva Elu.

Selle aja jooksul on siinkirjutajal olnud väga meeldivaid kontakte paljude Elva linna ja valla elanikega. Näiteks legendaarse treeneri Jüri Kalmusega, Rõngu raamatukogu juhataja Laine Meosega, kaitseliitlase ja Puhja koduloolase Aarne Saloga, kohvikutepäevade korraldaja Marek Pihlakuga, kunstnik Meeta Veigeli ja tema muusikust isa Tiiduga, endise linna- ja praeguse vallavalitsuse juhtidega, maailmatasemel ärimees Are Altrajaga, Elva ajalooraamatu väljaandja Aivo Johansoni ja paljude teistega. Leht on avaldanud valla elust fakte, mis väärivad kiitust, ja ka vallavõimule opositsiooni moodustanud volikoguliikmete kirjutisi. Ning jälginud, et viimased saaksid adekvaatseid vastuseid. Oleme ise teinud kriitilisi lugusid ja avaldanud meile saadetud lugejate kirju.

Lugeja teab, et meie lehes avaneb artikli kogu tekst, kui klikkida selle pealkirjale. Loo ülemises paremas nurgas on number, mis näitab kirjatüki vastu huvi tundnud lugejate arvu. Saatuse tahtel sai meie lehe ilmumise alguseks Elva linna ja viie valla ühendamine üheks suureks vallaks. Suur rõõm oli, kui uue valla volikogu esimeste istungite aegu otse saalist lehte läinud materjalid leidsid ruttu igaüks üle 2000 lugeja. Ja need polnud ainukesed loetavamad lood. Lehes ei ole praktiliselt olnud artiklit, mis poleks kogunud vähemalt sadat huvilist. Keskmiselt on igakuiseid unikaalseid lugejaid ligi 4000. Linnast ja vallast, Tartust ja Tallinnast ning ka teiseltpoolt riigipiiri.

Lehe tegemine on huvitav, põnev, aga ka närviline töö. Kõigile ei pruugi iga lehesõnum meeldida. Püsilugeja tahab, et uued materjalid ilmuksid regulaarselt, mitte et vanad jääks mitmeks päevaks „rippuma“. Mis on ka kahjuks juhtunud. Oleme lehetööd teinud tasuta, heast tahtest ja kättesaadavate vahenditega. Hädapärast IT-abi olen saanud isegi meremees Martti Muttikult, kes on parajasti juhtunud olema laevaga Tallinna reidil või koguni Atlandil. Tähendab, meil on olnud tehnilisi probleeme.

Ka sisuliselt pole kavandatust kõike jõudnud lehes ära teha. Näiteks koostada tõsiseid probleemlugusid, korraldada toimetuse ümarlaudu jmt. Ka pole osutunud jõukohaseks katsuda ajakirjanduslikult läbi uue suure valla kõik nurgad ja nurgakesed.

Üks väga hea inimene, omaaegne kultuuriminister, ütles mulle kunagi järgmised sõnad: „Kui avastad probleemi, asu kohe juhtima selle lahendamist. Kui ei suuda, astu kõrvale. Siis peavad probleemi lahendama selle tekitajad“.

Astun Elva Elu toimetaja kohalt kõrvale. Vanuse tõttu. Mu elupuul on küpsemas 75.aastaring. Saatuse tahtel olen saanud Õhtulehte, ühte ametkondlikku ja ühte kohalikku trükilehte teha, olla üleriigilise organisatsiooni pressisekretär, mitmete reklaamväljaannete väljalaskja, osaleda kahes ETV saates, olla Tartus terve päeva saatejuhiks Eesti Raadio 4.kanalile ja nüüd teha ka Elva veebiajalehte. On aeg anda teed noortele, et nad looksid  o m a a j a s t u  meie kogukonna elus. Luban, et kirjutan aeg-ajalt ka ise veel mõne loo.

Tänan südamest kõiki, kes mulle selle ameti usaldasid, kes mind üritustele kutsusid, mu lugusid lugesid ja mind minu tegevuses aitasid.

Olge tugevad ja terved!

Kalju Hook

 

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X