KogukondKultuurRõnguValla uudised

Valgutas nädal tagasi – EV100!

Eestis toimuvad praegu suvise peonädala tegevused. Valguta küla lähiümbruse kogukond tegi oma kingituse vabariigi sünnipäevaks 18. augustil, kui koguneti Valguta tiigi äärde. Kõigepealt avati vastvalminud sild, millele kinnitati tähis „ EV100 Lapetukmes “ (Valguta tiik asub Lapetukme küla maadel). Silla ehitasid vabatahtlikud Malev, Ants ja Hillar, rahastajaks Elva vallavalitsus.

Seejärel tuli külaliste ette alles 8 kuud tagasi loodud segakoor „Viisiratas“ Airi juhatusel. See oli koorile esimene iseseisev esinemine, kuigi koor osales juunikuus Võrumaal Uma Pidol.

Elva Vabatahtliku Päästeühingu tegus sõpruskond pakkus põnevust oma veepäästekoerte oskuste näitamisega. Koolitatud koerad oskasid veest välja vedada uppumisohus olijad. Elevust tekitas, kui neil tuli päästa meie kohalik noormees, sest mõeldud oli “päästa” ikka peremehi. Muidugi räägiti ka ohutust käitumisest vees.

Lastele pakuti mitmekesist tegevust. Daisi ponil oli töökas päev: lapsed nautisid ponisõitu mitme tunni jooksul. Kõik soovijad said Regina käe all endale kauni näomaalingu. Merle õpetas paberist laevu voltima, liivarannas organiseerisid mänge Anu Annika ja Marika.

Päeva naelaks kujunesid kanuusõit ja parveralli. Kanuusõitu nautisid 9 kaheliikmelist võistkonda ja arvukalt kaasaelajaid. Kerge neil ei olnud: mitmetel tuli sumada vees, näha vaeva paati tagasi saamisega. Kõige kiirema ringi ümber saare tegid Sander ja Margit.

Üllatuse pakkusid Rõngu vabatahtlikud pritsimehed, kes tekitasid võimsa veejoa, mis kastis võistlejaid ja pani veepiisad päikeses sillerdama. Ettevõtlikud noored olid valmistanud 3 parve: „Pärl“, „Rõngu“ ja „Marten“. Võidumeheks osutus Marten. Kui kiidukirjad ja auhinnad olid jagatud, tänati eestvedajaid ja mindi seltsimajja Kaari Johanna valmistatud suppi sööma.

Valguta naisseltsi nimel soovin tänada noori eestvedajaid Rõngu Avatud Noortekeskusest, Elva valla noortevolikogust, Rõngu rahvamajast, aga ka kohalikke appitõtanuid, sponsoreid Rõngu Pagarist, BioMarist ning teisi annetajaid. Hea meel oli päikselisest ilmast ja mõnusast arvukast seltskonnast. Registreerimislehel on kirjas 172 suurt ja väikest inimest, kes said osa meie kingitusest Eesti Vabariigile ja külale.

Lea Pung
Valguta naisselts

 

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X