KogukondMääratlemataSündmusedValla uudised

Naiskodukaitse Elva jaoskonna külalisõhtu

Naistepäeva eel kutsus NKK Elva jaoskond Elva valla ärksamaid naisi Kaitseliidu Elva malevkonna majja külalisõhtule: tule tähista meiega naistepäeva. Eesmärgiks oli kaasa haarata rohkem tublisid naisi naiskodukaitse tegevusse. Kümnekonnale kohaletulnutele tutvustasid NKK eesmärke Elva jaoskonna liikmed.

Elva jaoskonna esinaine Mariina Liinar tutvustas NKK eesmärke ja Elva jaoskonna tegemisi, taustaks jaoskonna liikme Kersti Loog’i koostatud slaidiprogramm. Teda täiendas NKK Tartu ringkonna instruktor Leane Morits.

Elva jaoskonna aseesinaine Inge Leitu selgitas erinevaid koolitusvõimalusi ja kuulumist erialagruppidesse ning andis ülevaate erinevatest üritustest. Ta toonitas, et kõik koolitused on tasuta, sisaldades ka toitlustuse ja ööbimisvõimaluse ning alati on võimalus kaasata kogu pere NKK ettevõtmistesse.

Seejärel andsid jaoskonna liikmed ülevaate, miks nad liitusid naiskodukaitsega ja tutvustasid oma tegemisi valitud erialagruppides. Alljärgnevalt mõned näited:

Meditsiinigrupi liige Kersti Justus demonstreeris termoteki kasutusvõimalusi.

Spordigruppi kuuluv Maris Järveoja rääkis spordivõistlustest ja treeningutest osalemisest.

Noortejuhtidena tegutsevad Dagmary Kuslap ja Kersti Soosaar olid oma esinemisse kaasanud ka nende käe all taasloodud kodutütarde Sinililled grupi liikmeid. Kuna enamusel jaoskonna liikmetest on kodus ka lapsed, siis on hea võimalus kaasata NKK tegemistesse kogu pere. Kavas on luua Elvasse ka noorkotkaste rühm, vaja on leida sobiv juhendaja. Sõna said kõik kohalviibinud Elva jaoskonna liikmed.

Külalistele korraldas Elva jaoskonna esinaine Mariina Liinar ringkäigu kaitseliidu Elva malevkonna majas. Elva jaoskonnale on seal eraldatud möbleeritud ruum ja võimaldatud köögi kasutamine. Seetõttu tänu kaitseliidu Elva malevkonnale on Elva jaoskonnal võimalus seal läbi viia oma üritusi ja kodutütarde koondusi. Üritusest kokkuvõtteid tehes kinkis esinaine Mariina Liinar kõigile osalenuile kollase roosi.

Karita Vard
Naiskodukaitse Elva jaoskonna toetajaliige

 

 

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X