Elva linnFLASHKogukondKohalik VõimValla uudised

Palju õnne Elva linna uus aukodanik – Jüri Kalmus!

Just praegu kinnitas Elva Vallavolikogu Elva linna aukodanikuks jalgrattatreeneri Jüri Kalmuse. Elvaelu.ee avaldab sel puhul Jüriga mõned nädad tagasi tehtud lõigud varem avaldamata ERRi usutlusest.

Kalmus, Jüri, (17. IV 1943 Tartu), jalgrattasporditreener, Marek K-e isa. 176 cm, 72 kg. Lõpetas 1961 Elva KK-i ja 1975 TRÜ KKT. Sportima hakkas Elvas õpetaja Arnold Otsa juhendamisel, jalgrattasõitu õpetas talle Heldur Karro. Võitis 1958–61 Eesti koolinoorte mv-tel kiiruisutamises ja jalgrattasõidus auhinnalisi kohti. Töötanud a-st 1965 Elva SK-s jalgrattaspordi- ja kiiruisutamistreenerina ning TRÜ KKT suusakateedris jalgrattaeriala õppejõuna. Jalgrattasporditreeneri V tase (2004).

Õpilasi: Erika Salumäe, Mihkel ja Madis Joosep, Gaido Päär, Arno Lääne. Jõu auliige (1981), Eesti Jalgratturite Liidu (EJL) auliige (2007). ENSV tnl treener (1985). Kuulunud 1991–2001 EJL-i juhatusse ja a-st 1995 treenerite nõukokku. EJL-i aukohtu liige ja treenerite kutsekomisjoni esimees. Tegutsenud jalgrattaspordikohtunikuna (vab kat 1981). Kuulub Elva Spordiliidu juhatusse, on Elva linna kultuuri- ja spordikomisjoni liige. Elva Jalgrattaklubi Velorõõm asutajaid (1986). Elva linna teenetemärk Elva Täht ja kultuuripreemia (mõlemad 2006).Eesti Kultuurkapitali Kehakultuuri ja Spordi Sihtkapitali elutööpreemia, Elva linna Aukodanik 2018

Homme ka juba täispikk intervjuu Elva aukodanik Jüri Kalmusega.

 

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X