NooredSport

Elva Laskespordiklubi Eesti juunioride meistrivõistlustel

Eesti Olümpiakomitee valmistas kõigi spordialade Eesti meistrivõistlusteks vabariigi 100.  juubeli puhul teemakohase kujundusega medalid. Laskuritest said need esimestena kätte juuniorid õhkrelvade meistrivõistlustel Narvas.
Laskurliidu juhatus otsustas, et juunioride klassis ei minda kaasa ootamatult muudetud
rahvusvaheliste reeglitega, mille järgi naised peaksid laskma seni vaid meestele kehtinud 60

lasulisi harjutusi, vaid finalistid selgitatakse põhivõistlusel  endiselt 40 lasulise formaadi abil.

Kõige kõrgemat taset näitasid naisjuuniorid püssiharjutuses. Põhiharjutuse võitis Sigrit Juhkam Männikult 408 silmaga ja veel kuus neidu lasid üle 400 silma. Ainsa finalistina jäi sellest piirist allapoole meie Marianne Tavits. Lõppvõistlusel pääses ta kõige napimalt, sest edestas Olivia-Stella Salmi vaid 0,1 silmaga.

Finaalis jätkus kõrgetasemeline ja tihe konkurents. Peale kahte 5-lasulust seeriat läks juhtima Katrin Smirnova, kuid seejärel asus liidriks Anastassia Bobõleva. Viimase nelja lasuga läks mõlemast Narva tüdrukust ikkagi mööda Sigrit Juhkam, kaitstes sellega mullu Elvas võidetud tiitlit ning püstitades ühtlasi uue Eesti juunioride finaali rekordi 246,8 silmaga. Marianne tegi oma elu esimeses finaalis täitsa korraliku etteaste. Vaid üheksas lask lipsas kaheksasse ja seda viga nii kõrgetasemelises konkurentsis parandada ei õnnestunud. Tuli leppida kaheksanda kohaga.

Elva Laskespordiklubi teised tüdrukud Karita Ers  ja Marleen Riisaar said vastavalt 10. ja 12. koha. Poiste õhupüssis jäi meie ainuke võistleja Mart Mikael Habicht 18. kohale. Kogupilt meie järelkasvu tasemest avaneb võistluse koondprotokollist.

Elva Laskespordiklubi

 

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X