EkstreemsportKogukondNoored

MARTTI TAMMARU: Kas vald vajab ekstreemspordikeskust?

Foto: Liisbet Järviste (Elva Slam 2013)

Meid julgeid on päris palju.

Elva ja ekstreemsport on minule kaks väga südamelähedast teemat.
Elvalased teavad, et olen juba tosin aastat korraldanud männilinnas erinevaid rula- ja trikkirattavõistlusi. Nüüd on meil suur Elva vald. Ja nüüd tuleb kindlasti vaadata ka linnast kaugemale.
Kas hakata kaardistama, kui palju ja kus on koduvallas üldse harrastajaid?
Millise ekstreemspordi alaga tegeldakse? Kus on selleks vajalikud rajatised ning mis seisukorras need on?
Seda kõike tuleb kohe kindlasti teha!
Julgen väita, et valla peale on ainuüksi aktiivseid ekstreemsportlasi n.-ö suvealadel kusagil saja ringis. Küllap sama palju, kui mitte rohkem, on noori, kel on asja vastu huvi ja ehk ka küpsemas alustamissoov.
Sellele seltskonnale võib julgelt lisada paarsada talviste alade (lumelaud, mäesuusad jne) harrastajat ja paarsada motosportlast.
Joon alla: julgete noorte tiim missugune!

Meie varustus on nadi.

Elva linnas on rulapark. Ainuke kogu piirkonna peale. Seegi juba aastaid korrast ära. Lähimad välipargid asuvad Tartus ja Otepääl. Talvel saab noor sportlane valida mõne üksiku sisepargi vahel. Lähimat neist, Tartu sisekat, ähvardab sulgemine. Pilt rõõmu ei paku.

Mida teha?

Peame parandama ja laiendama olemasolevat betoonparki Elvas. Eks see mingil määral vanade pükste lappimist meenuta. Aga mõtlema peaks täna juba suurelt – tahaks ju, et terve valla sportlastel oleks treenimiseks
ideaalilähedasedki tingimused. Elva “pargikesega” selle sihini välja ei jõua.
Aeg on käes hakata otsima vallas ala ja ruume, kuhu rajada

Elva valla ekstreemspordikeskus? Miks mitte!

Seda on vaja nii väliseks kui siseseks tegevuseks. Kui juba, siis juba – mõelgem ka sellistele ekstreemspordi aladele, nagu pagisõit, motovigursõidud ja miks mitte ka turnimiskompleksid, mis peaks olema tüki professionaalsemad, kui üldkasutatavad seikluspargid.
Ei tohiks unustada ka nn. vabajooksjaid.
Ja muidugi peab iga tervistava tegevuse juurde kuuluma võimalus käia jõusaalis ja pärast trenni pesta end saunas puhtaks. Kaugemalttulijale, eriti võistluste ajal, oleks vaja ka majutust.

Egas me ainult valla MMile välja ei lähe! Pigem mõtleme ikka sellele, et võimaldada kaasharrastajatel tulla siia trenni ja jõudu proovima nii kaugelt kui võimalik.

Siinkohal olgu lisatud, et tulevastel olümpiamängudel on esindatud esimest korda nii rula kui BMX trikirattasõit!

Vaata lisaks:
Möödunud suvel korraldasime Romario Siimeriga Sportland Elva Tänavaspordi festivali Järve tänaval ja Verevi rannas. Põhjuseks Elva rulapargi kehv seisukord. Vaata videoid toimunust:


Sildid
Näita rohkem

Martti Tammaru

Elva hinges! Elva tänavaspordi festivali peakorraldaja. Vabakutseline kujundaja, mahetootja. Elva Elu edendaja - portaali arendus ja turundus, martti@monday.ee
Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X