Sport

Austa rattaklubi aitab korraldada ainulaadset rattavõistlust Eestis

Ida-Virumaa ainulaadses elamuspargis korraldatakse eriti vaatemänguline ratturite võidusõit

Estonia Elamuspark MTÜ korraldab tänavu 21. septembril Estonia kaevanduse aheraine mäe otsa rajatud rajal jalgrattakrossi nn viimase mehe võistluse.

Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi treeneri ja tuntud Elva jalgrattasportlase Caspar Austa sõnul ei ole sellist võistlust Eestis korraldatud 25 aastat.

“Sõit on pealtvaatajatele põnev vaadata, sest toimub Elamuspargi nõlvadelt hästi vaadeldaval rajal, mille pikkus on 1 km,” ütleb Caspar Austa. “Iga ringiga kukub viimane sõitja välja. Kui tuleb rohkem osalejaid, siis kaks viimast.”

Võistlusele on oodata oma ala tippe, aga mõistagi on oodatud kõik rattaspordi harrastajad.

Sõidu tehnilist poolt aitab korraldada Caspar Austa oma rattaklubiga Austa rattaklubi.

MTÜ Estonia Elamuspark kavatseb selle ainulaadse võidusõidu oma iga-aastaste võistluste riiulisse.

Tänavu 25. mail tegevust alustanud Elamuspark on ainulaadne keskus, mis on rajatud Estonia kaevanduse kõrval asuvale korrastatud aherainemäele. Mäe otsast on hästi näha peaaegu kogu Ida-Virumaa. Elamuspark soovib oma tegevusega säilitada kohalikku tööstuspärandit ja arendada kasutuks muutunud ala atraktiivseks, avalikkusele mõeldud vaba aja veetmise kohaks.

Risto Paesalu

Estonia Elamuspark MTÜ

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X