Kohalik VõimValla uudised

Elva valla abivallavanema kandidaadid on Marek Pihlak ja Ants Frosch

Isamaa, EKRE ja Keskerakonna vastne võimuliit Elva vallas avaldas abivallavanema kandidaadid, kelleks on Marek Pihlak (Isamaa) ja Ants Frosch (EKRE).

Vastavalt koalitsioonipartnerite kokkuleppele asub Pihlak juhtima haridus-, kultuuri-, sotsiaal- ja spordivaldkonda. Froschi võimkonda koonduvad vallamajandus ning areng ja planeerimine.

Marek Pihlak kandideeris valimistel Isamaa nimekirjas ja kogus 238 häält. Pihlak on tegutsenud Elvas üle 10 aasta spordijuhi, treeneri ja õpetajana ning spordi- ja kogukonnasündmuste eestvedajana.

Isamaa Elva valimismeeskonna juht ja vallavanema kandidaat Juhani Jaeger tõstab Pihlaku puhul esile tema pikaajalise panuse kogukonda ja ülihea valimistulemuse. “Edestada valimistel esmakordselt kandideerides häälte arvuga istuvat vallavanemat näitab inimeste ootust tuua valla etteotsa uusi inimesi,” märkis Jaeger.

Ants Frosch kandideeris valimistel EKRE esinumbrina Otepää vallas ja saavutas oma ringkonnas teise valimistulemuse, kogudes 260 häält. Frosch oli 1990-ndatel Eesti välisluure rajaja ja juht. Aastatel 1999–2019 esindas diplomaadina Eesti riiki Euroopa Nõukogu juures ja mitmetes Ida-Euroopa riikides.

EKRE Elva piirkonna juht Aivar Õuna sõnul toob diplomaadi taustaga Frosch Elva valla juhtimisse uut kvaliteeti. “Frosch on näinud maailma ja omab laialdast kogemust juhi ja diplomaadina. Tema asumine Elva valla teenistusse aitab ellu viia koalitsioonilepinguga võetud ambitsioonikaid eesmärke,” lisas Õun.

Koalitsioonilepingu kohaselt täidab Isamaa vallavanema, ühe abivallavanema ja vallavolikogu kolme alalise komisjoni esimehe positsioonid. Eesti Konservatiivne Rahvaerakond täidab vallavolikogu esimehe, ühe abivallavanema ja vallavolikogu kahe alalise komisjoni esimehe positsioonid. Keskerakond täidab vallavolikogu aseesimehe ja vallavolikogu kahe alalise komisjoni esimehe positsioonid. Seega väheneb vallavalitsuse liikmete arv tänaselt viielt liikmelt kolmele.

17. oktoobril lõppenud kohalike omavalitsuste volikogude valimised võitis Elva vallas Isamaa, saades 29-liikmelises volikogus 8 kohta. EKRE-l on mandaate 7 ja Keskerakonnal 2. Uus volikogu koguneb esimesele koosolekule 15. novembril, mil valitakse volikogu esimees. 

——-
Marek Pihlak Sündinud 1977. aastal Pärnus, lõpetanud Pärnu 4. Keskkooli ja 2001. aastal Tartu Ülikooli Kehakultuuriteaduskonna.Tegutsenud spordivaldkonna nõuniku ja juhina Valgas ja Elvas ning kehalise kasvatuse õpetajana Tartu Kommertsgümnaasiumis, Nõo Põhikoolis ja Elva Gümnaasiumis. Judotreener (al 2006), võrkpallitreener (al 2014) ja spordiklubi Altia juhatuse liige. Spordi- ja kogukonnasündmuste eestvedaja. Elab Elva linnas. Abielus. Peres kasvavad tütar ja poeg. Elva vallavolikogu liige (sügis 2021).

Ants Frosch Sündinud 1959. aastal Põlvas, lõpetanud Valga I Keskkooli ja 1986. aastal Tartu Ülikooli õigusteaduskonna.Tegutsenud advokaadina (1986–1991) ja kõrgema riigiametnikuna (1991–2019). Välisluureameti rajaja ja peadirektor ning pikaajalise staažiga diplomaat. Esindanud Eestit suursaadikuna Euroopa Nõukogu juures, Poolas, Rumeenias, Moldovas ja Bulgaarias. Juhtinud Välisministeeriumi Põhja-Ameerika ja Euroopa osakonda, Aasia, Austraalia ja Okeaania bürood ja Seireosakonda. Elab Otepää aedlinnas. Abielus. Peres kasvavad kaksikud tütred.EKRE Otepää osakonna esimees ja Otepää vallavolikogu liige (sügis 2021).

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X