KogukondSport

Elva miljon kutsub osalema pöörases 72 tundi kestvas pideva liikumise väljakutses

SA Elva Kultuur ja Sport 
PRESSITEADE 
14. oktoober 2021 

Elva miljon kutsub osalema pöörases 72 tundi kestvas pideva liikumise väljakutses 

Elva vald kutsub osalema oktoobri viimasel nädalavahetusel Elva miljoni 72 tundi kestvas pideva liikumise väljakutses, kuhu on oodatud kõik huvilised. 

Väljakutse start antakse 29. oktoobril kell 12 Elva spordihoone juurest ning teatevõistluse põhimõttele tuginev pidev liikumisaktsioon lõpeb 1. novembril kell 12.  

Elva valla spordijuht Madis Šumanov ütles, et nende kolme päeva jooksul toimub pidev liikumine, teatepulk antakse edasi tempomeistrilt tempomeistrile, kellega koos saavad kõik vabatahtlikud liikuma tulla. 

Täpsemalt ootab Elva miljon väljakutsesse tempomeistreid, kes võtaksid enda peale pideva liikumise hoidmise ning seda endale sobival liikumisviisil ja kiirusel etteantud trajektooril. „Tempomeistriteks ootame aktiivseid kogukonnaliikmeid, sportlasi, spordiklubide eestvedajaid, valla ettevõtete esindajaid, politseinikke, kaitseliitlasi, Elva miljoni fänne jne,” lisas Šumanov. 

Tempomeistri üks vahetus kestab minimaalselt tund aega ning teatepulgana antakse edasi liikumist salvestav spordikell. „Kui keegi soovib näiteks ka kaks tundi rattaga sõita ja tempot luua, siis on ka see oodatud, kuid iga tempomeister peaks liikuma vähemalt ühe tunni,” ütles spordijuht. Kes soovib võtta vastu pöörase väljakutse ning olla ise tempomeister, siis tuleb end selleks registreerida hiljemalt 20. oktoobriks Elva miljoni kodulehel. 

„Kõik need, kes tahavad lihtsalt pöörases aktsioonis kaasa lüüa, saavad tulla liikuma koos meie meistritega endale sobival ajal ning panustada koos temaga samal ajal Strava äpiga Elva miljonisse,” sõnas Šumanov.  

Esimese tempomeistrina on end kirja pannud näiteks jalgrattasportlane ja 7. Tartu Maratoni võitja Caspar Austa. „See tähendab, et kõigil ongi võimalik tulla ja üheskoos temaga etteantud trajektooril ja kindlal ajal kaasa liikuda ning kilomeetreid koguda,” lisas spordijuht. 

Järgmisel nädalal avalikustatakse Elva valla infokanalites 72 tunni väljakutse liikumistrajektoor ning esimesed tempomeistrid. Raja äärde on oodatud kõik inimesed ka kaasa elama.  

„Teretulnud on muidugi kõikide sõpruskondade, perede või üksikisikute liikumine tollel konkreetsel nädalavahetusel. Kilomeetreid saab jätkuvalt koguda Strava äpiga või sisestada need e-vormi kaudu.” 

1. novembri keskpäevaks selgub seega, kui palju suudetakse ühe nädalavahetuse jooksul koos kogukonna ja tempomeistritega koguda. „Tule ja teeme üheskoos Elva vallale mitu tiiru peale!” utsitas spordijuht. 

Kõik tempomeistrid saavad endale kingituseks Elva miljoni 72h pöörase väljakutse kilejope ning muidugi võimaluse aidata viia ellu ajalooline sündmus. Tempomeistriga koos liigub kaasa ka saateauto. 

Elva miljon on Euroopa spordilinn Elva kogukondlik liikumisaktsioon, mille eesmärk on koguda 2021. aasta jooksul kokku 1 000 000  liikumiskilomeetrit. Tänaseks on kokku kogutud 711 000 kilomeetrit. Aktsiooni veab eest SA Elva Kultuur ja Sport.  

Rohkem infot leiab: www.elvamiljon.ee.   

Üleskutse video leiate SIIT.

Lisainfo: 
Madis Šumanov, Elva valla spordijuht 
madis.sumanov@elva.ee või tel 513 8677 

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X