Haridus

Kipitav lõhn Nõo Põhikoolis

Täna, 16. septembril kell 9.30 toimus Nõo Põhikoolis intsident, mille tõttu oli kooli juhtkond sunnitud kutsuma kohale Päästeameti.

Koolimajas levis tundmatu ebameeldiv lõhn, mis osadel siseruumides viibijatel tekitas kipitust silmades ja kurgus. Peale Päästeametiga suhtlemist alustati kooli juhtkonna korraldusel inimeste evakueerimist majast. Õpilastel võimaldati võtta garderoobist riided ning koolipere kogunes tavapärasesse evakuatsioonikohta pargis Nõo Muusikakooli kõrval.

Päästeameti saabudes järgiti päästetööde juhi korraldusi, kes suunas õpilased külma ja niiske ilma käest spordihoonesse. Spordihoones olles korraldati õpilastele lendude kaupa toitlustamine ning oodati järgmisi päästetööde juhi korraldusi. Kohal olnud kiirabibrigaad tegeles õpilastega, kes tundsid end halvasti. Kui päästetööde juht edastas soovituse sel päeval õpilasi mitte enam koolimajja lubada, suunati õpilased garderoobist või klassiruumist vajalikke asju võtma ning saadeti koju.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Marek Kiige sõnul majas siiski kemikaalkollet ei avastatud ning eluohtliku mürgiga tõenäoliselt tegemist ei olnud. Millest hais tekkis, pole siiski päris selge. «Pigem oli tegemist juhusliku haisuga või kellegi naljaga,» selgitas Kiik väljakutse tagamaid. 17. septembriks on koolimaja ruumid tuulutatud ning jätkub tavapärane koolitöö.Täname kõiki õpilasi, kooli töötajaid ja lastevanemaid, kes aitasid keerulise olukorra mõistlikult lahendada.

Allikas ja foto: Nõo Vallavalitsus

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X