SportSündmused

Aasta viimased tiitlid

Eesti Laskurliidul õnnestus vaatamata keerulisele aastale kõik tiitlivõistlused ära pidada. Viimased medalid ja karikad mängiti välja Männikul ja Elvas peetud Eesti õhkrelvade karikavõistlusel ja võistkondlikul meistrivõistlusel.

Elva laskesportlased tulejoonel. (Foto: Elva Laskespordiklubi)

Elva laskurite auhinnavitriin täienes ühe karika ja kolme medalikomplekti võrra. Meeste õhupüstoli harjutuses kordas Reijo Virolainen oma selle aasta parimat tulemust 572 silma, mille ta lasi aasta alguses Euroopa meistrivõistlustel. Seekord piisas sellest tulemusest aasta teise karikavõidu võtmiseks. Esimene tiitel tuli vabapüstoli harjutuse finaalis samal Männiku tulejoonel augustikuus.

Reijot jälitasid tihedalt kolm Männiku esimese võistkonna laskurit, kuid kätte ei saanud. Kristen Madisso lasi 569, Erik Aman ja Raul Erk 567 silma ning sellega tulid nad kindlalt võistkondlikuks Eesti meistriks. Järgnesid Narva ja MäLK II võistkond. Elva meeskonnal, kus lasid veel Lennart Saarepuu 555 ja Heldur Kurig 530 silma, jäi medalite võiduks 10 silma vajaka.

Medalid tulid meile oodatult naiste õhupüssi harjutuses. Meie esimene võistkond koosseisus Ele Loot, Marianne Tavits ja Marleen Riisaar realiseeris oma hetkevormi täiel määral. Marianne ja Marleen oskasid lasta täpselt ühesuguse tulemuse 615,5 silma, mis Marleeni puhul tähistab ka nüüd tema uut isiklikku rekordit. Mariannel jäi oma parimast puudu pool silma. Ele tegi väga tugeva harjutuse teise poole, sai kogusummaks 609,2 silma ja kindlustas võistkonnale hõbemedalid. Kaotussilmi Narvale kogunes 20,8, kuid Männiku naisi edestati 13,1 silmaga.

Elva esimene võistkond (vasakult): Marleen Riisaar, Marianne Tavits, Ele Loot. (Foto: Elva Laskespordiklubi)

Karikavõistluse arvestuses võtsid narvalannad kolmikvõidu. Kui Anastassia Olewiczi 622,2 ja Valeria Matšeli 621 silma on meie tüdrukutele heaks eesmärgiks lähemas tulevikus, siis Katrin Smirnova 617,8 silma oleks hea õnne korral olnud juba ületatav nüüdki. Seekord siis veel karikateta, kuid Marianne neljas, Marleeni viies ja Ele seitsmes koht on hea platsdarm Narva hegemoonia kõigutamiseks. Ja tagalat kindlustab meie teine võistkond, kes seekord esines koosseisus Tuuli Kübarsepp, Kristina Mölder ja Kaile Ülper, saavutades viienda koha.

Meeste õhupüssi harjutuses jäi meie võistkond samuti viiendaks. Kuldmedalid läksid Männiku klubi laskuritele. Parima individuaalse tulemuse 598,3 silma lasi meie meestest Siim Christian Reppo-Sirel, millega ta oli karikavõistluse arvestuse üheksas. Esikoha võitis viimast korda Järvamaa Laskespordiklubi esindav Meelis Kiisk 618,5 silmaga. Sama saavutusega tuli toime tema abikaasa Kristina Kiisk, kes võitis naiste õhupüstoli harjutuses esikoha 560 silmaga. Järgmisest aastast liituvad mõlemad Elva Laskespordiklubiga.

Medalilisa tuli Elvale veel koduses Tartumaa Tervisespordikeskuses peetud Liikuva märgi harjutustes. Hillar ja Lauri Loot ning Indrek Kaarna said klassikalises 30+30 lasku harjutuses pronksmedalid ja 20+20 lasku mix harjutuses hõbemedalid. Võistkonna esinumbriks on tõusnud Lauri, kes karikavõistluse arvestuses sai meie parimana 7. ja 5. koha. Meeskondlikud esikohad läksid Männiku laskuritele, kuid üksiktulemustes ei saanud mehed jälle vastu Heili Lepale. kelle punktisummad olid mõlemas harjutuse kõige suuremad.

Kuna üleriigiliste piirangute tõttu jäävad mõned klubide korraldatavad võistlused ära, siis võib sellega laskespordi aastale joone alla tõmmata ja edetabeli lukku panna. Loodame uuel aastal taas tulejoontel kohtuda. Seniks soovime kõigile laskuritele vaikseid jõulupühi ja tugevat tervist.
Võistluste lõplikud tulemused leiate protokollist

— 
Ainult kümneid!

Elva Laskespordiklubi

Tekst: Karl Kontor (Elva Laskespordiklubi)

Fotod: Elva Laskespordiklubi


Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X