KogukondKohalik VõimRõngu

Vallavalitsus võttis rõngulastelt jaanitule

18. juuni õhtul selgus kurb tõsiasi – Rõngu Jaanitule lõke on ennatlikult põlema süüdatud. Asja uurimisel selgus, et selle teo taga ei olnud mitte kohalikud huligaanid, vaid tegemist oli Elva Vallavalitsuse otsusega ennetada nõnda suuremaid rahvakogunemisi. Ehkki eriolukorra tõttu pikalt kehtinud kogunemispiirangud ja 2+2 reegel on Vabariigi Valitsuse poolt tühistatud või oluliselt leevendatud ja Terviseamet lubab Jaanikute tähistamist väiksemates seltskondades.

Elva Vallavalitsus eesotsaga Toomas Järveoja ja Heiki Hanseniga andsid Päästeametile korralduse rahva poolt kogutud Rõngu jaanituli maha põletada: “Et kellelgi ei tekiks kiusatust ja seal ei tekiks pidu koos “läbuga”. Vallavolikogu liikmeid sellisest algatusest ei informeeritud.

Rõngu jaanituleplats 19.06.2020
Rõngus Hiugemäel (19.06.2020), kus kohalik rahvas pidanud jaanipidusid aegade algusest saati.

Mitmed rõngulased on sügavalt pettunud säärase suhtumise üle. Ilmselt pole Rõngu jaanitule ennatlik süütamine Elva vallas ainus taoline rikutud jaanik ning ka teistes asulates on käitutud sama praktika järgi.

Loodetavasti rõngulased jõuavad uue jaanitule kokku koguda ja traditsioonid jätkuvad. Vallavalitsuse agarus on praeguses viiruse leviku madalpunktis tõesti ogarus!

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X