FLASHKohalik Võim

Elva Kesk tänav sai endale asfaltrüü

Täna, 4. juuli öösel teostati Elva raudteejaama juures asfalteerimistöid, mis tähendab, et kogu Elva Kesk tänav on tänaseks saanud asfaltkatte. Siiski ootavad keerulisemad tööd alles ees.

Eelmisel ja üle-eelmisel nädalal tegeleti Kesk tänaval aktiivselt asfaldi aluskihi paigaldamisega ning nüüdseks on tänav saanud ka teise asfaldikihi. Ehitajad pingutasid, et Shell Helix Rally Estonia Elva linnakatse ajaks oleks Kesk tänav kindlasti asfalteeritud.

Elva vallavanem Toomas Järveoja avaldas heameelt, et ehitaja on töödega graafikus püsinud. „Oleme ehitustöid saanud jälgida päris lähedalt ning rõõm on olnud näha, et töid teostatakse graafiku järgi. Järgmiste tööde puhul on kindlasti juba ka linnarahvale konkreetsemalt näha arenguid ja seda, et tänavapilt ja kogu linnasüda muutub aina kaunimaks,“ ütles Järveoja.

RTS Infraehituse objektijuht Kristen Veibri ütles, et kuigi osa tööst on tehtud, ootab väga palju alles ees, sealhulgas erinevate detailidega töötamine. „Nüüd tuleb paigaldada suures mahus kivisillutist,“ sõnas Veibri. Peale seda saab ette võtta Kesk tänava ja pargi alale kavandatud pinkide, mänguväljakute, taimestiku, tänavavalgustuse jms rajamise.

Tema sõnul ootab ka Arbi järveäärne ala mahukamate ehitustööde tegemist. „Tänaseks oleme jõudnud terrassi tarbeks paigaldada vaiad ning tegemises on metallkarkass ja sellele rajatav puit-terrass. Sinna peale paigutatakse veel omakorda erinevad linnaruumi kujundavad elemendid,“ kirjeldas Veibri.

Kesk tänava ja selle lähiümbruse ehitustööde tähtaeg on 29.10.2019.

Riigihange „Elva Kesk tn ja lähiümbruse rekonstrueerimine“ kuulutati välja eelmise aasta septembris. Pakkumuse esitasid kaheksa ettevõtet. Parimaks pakkumuseks osutus OÜ RTS Infraehitus ja Wesico Project OÜ ühispakkumus summas 2 662 537, 56 eurot ilma käibemaksuta.

Elva linnasüdame ajakohastamise projekti, ehitustööde ning nende kulgemise kohta saab lähemalt lugeda Elva valla blogist aadressilblogi.elva.ee.

Elva linnasüdame ajakohastamise projekti kaasrahastatakse Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondist, toetuse suurus on 1 010 000,60 eurot.

Lisainfo:

Hegri Narusk, Elva Vallavalitsuse vallamajandusosakonna juhataja
tel 512 9072 või hegri.narusk@elva.ee

Kristen Veibri, RTS Infraehituse objektijuht
tel 563 444 05 või risten.veibri@rtsinfra.eu

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X