HaridusNooredValla uudised

Õpilased räägivad droonikursusest Elva Gümnaasiumis

Käesoleval õppeaastal oli Elva Gümnaasiumi üheks 10. klassi õpilaste valitavaks mooduliks mehhatroonika. Lisaks joonestamisele ja programmeerimisele õpiti ka drooni ehitamist. Kursus “Mehitamata õhusõidukid” toimus koostöös Eesti Lennuakadeemiaga. Kursuse üheks eesmärgiks oli oma ehitatud drooni valmistamine ja lennutamine.  Ebasobiva ilma tõttu jäi drooni lennuvõimekus proovimata. Õpilased andsid kursuse kohta vaid positiivset tagasisidet.Alljärgnevalt õpilaste mõtteid kursusest.

Annareete Raal: ”Koostöö Lennuakadeemiaga oli minu jaoks kursustest kõige põnevam. Saime  kuulata erinevad põnevaid loenguid lennukite hooldusest, ehitamisest ja tootmisest kuni päriselt lennukite ja droonide juhtimiseni välja.”

Ivan Ionkin: “Kursuse tegi  huvitavaks just see, et tunnid toimusid väljaspool kooli ning sain tuttavaks uute inimestega. Viimased omakorda andsid mulle teadmisi, mis võivad mul edaspidises elus kasuks tulla. Eriti meeldis mulle praktiline osa Lennuakadeemias, sest ei ole sellise tööga varem tegelenud.”

Karl Andreas Kreutzberg: ”Ma arvan, et see kogemus nendega koostööd teha oli minu jaoks väga kasulik, sest nüüd ma tean palju paremini, kuidas drooniga lennata või kuidas neid parandada või kokku panna ja samas seda, kus neid lennutada võib, sest teatud alad on sellised, kus tegelikult neid iga päev ja igal kellaajal lennutada ei või.”

Liisu Maidi Varik: ”Kindlasti võiks olla sellest kasu eriti neile, kes on mõelnud Lennuakadeemiasse õppima minna või siis pärast kursust tekib tahtmine sinna õppima minna. Loodetavasti tuleb järgmisel  aastal uuele gümnaasiumi klassile sama kursus ja nad jäävad samamoodi rahule.”

Georg- Avar Mundi: ”Mulle meeldis selle kursuse puhul see, et sai teha väga palju praktilist tööd. Näiteks sai segada raadio vastuvõttu, häirides ise raadiolainte levimist – see  oli väga huvitav. Samuti meeldis mulle sellel kursusel, et sai vaadata ja tutvuda lennukite ja droonide ehitusega.”

Kreete-Lisette Oselin: ”Minu jaoks oli mehitamata õhusõidukite kursus ääretult põnev ja teadmisterohke. Tänu sellele kursusele on minus tekkinud ka väike huvi Lennuakadeemias õppimise vastu  ning kes teab, võib-olla leian ma end tulevikus hoopiski mõnel lennukitega seotud erialalt.”

Marko Pihlik: “Mulle meeldis eriti see, et saime proovida erinevaid lennusimulaatoreid (drooni, helikopteri, lennuki). Samuti meeldis mulle, et saime panna ise ühe töötava drooni kokku, mille hiljem ühendasime iseseisvalt puldiga. Väga midagi rasket seal polnud, aga  aju pidi tööle panema.”

Caroliis Miks: “Kursus oli väga põnev ja vajalik. Meil oli võimalus kasutada nii drooni kui ka lennuki ja helikopteri simulatsiooni. Samuti saime käia angaaris, kus lennukeid lahti võetakse ja hooldatakse. Koostöö Lennukolledžiga on kindlasti väga vajalik, sest droonid on kasvav ja veel tundmatu suund. See võimaldab kuulata huvitavaid loenguid, aga saab ka praktiliselt oma kätega mingisuguse sõiduki valmis ehitada. Kindlasti sai mõni mõtte, millega tulevikus tegeleda.”

Lendav droon ei tekita tänasel päeval enam erilist elevust – sellest on saanud argipäevane ese. Samas neid inimesi, kes droone käsitseda oskavad, ei ole palju. Elva Gümnaasium püüab ajaga kaasas käia, vaadates samas ka tulevikku,mida tulevane tööturg pakub, ning õpilasi selleks ette valmistada.

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X