KogukondKohalik VõimValla uudised

Hääletamine Euroopa Parlamendi valimistel 2019 Elva vallas

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad Eestis 26. mail. Välisesindustes saab hääletada ajavahemikus 11.-16. maini, Eestis algab e-hääletamine ja eelhääletamine 16. maist. Hääletamisõigus on vähemalt 18-aastastel Eesti ja Euroopa Liidu kodanikel.

  • 16.-19.05.2019 toimub eelhääletamine riigi valimisteenistuse määratud jaoskonnas
  • 20.-22.05.2019  toimub eelhääletamine kõigis valimisjaoskondades
  • 16.-22.05.2019 toimub elektrooniline hääletamine
  • 26.05.2019 on valimispäev.

– Kandidaadid

– Valimistoimingud ja tähtajad

Kõikidele valijatele saadetakse hiljemalt 6. mail valijakaardid postkastidesse või valija soovil elektrooniliselt e-aadressile. Elektrooniliselt saadetakse valijakaart isikule, kes on eesti.ee keskkonnas oma ametliku e-posti aadressi edasi suunanud. Valijakaart on informatiivne ja seda ei ole vaja valima minnes kaasa võtta. Valijakaardil on andmed hääletamise aja ja koha kohta. Valijakaardi kättesaamine kinnitab, et isik on kantud valijate nimekirja.

Eelhääletada saab oma jaoskonnas või muus jaoskonnas. Elva vallas ei saa väljaspool oma jaoskonda hääletada Hellenurmes. Eelhääletamise ajal saab hääletada haiglas või ööpäevases hoolekandeasutuses ja valija asukohas (komisjon tuleb elukohta) terviseseisundi või muu mõjuva põhjuse tõttu.

Valimispäeval saab hääletada ainult oma jaoskonnas või kodus terviseseisundi või muu mõjuva põhjuse tõttu. Valima tulles peab esitama ID-kaardi või muu pildiga kehtiva isikut tõendava dokumendi (juhiluba, pass).

Lisainfo:
Salle Ritso, vallasekretär
730 9893; 508 4159
salle.ritso@elva.ee

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X