KogukondKohalik VõimKultuurValla uudised

Elva vald tunnustas Vabariigi Aastapäeval silmapaistvaid tegijaid

Elva Vallavalitsus

PRESSITEADE

  1. veebruar 2019

Elva vald tunnustas Vabariigi Aastapäeval silmapaistvaid tegijaid

Täna toimus Elva Kultuurikeskuses Eesti Vabariigi 101. aastapäeva kontsert-aktus, kus jagati Elva valla tunnustusi kolmes kategoorias. Üle anti kolm Elva valla teenetemärki Elva Täht, 2018. aasta tegija ja aasta tegu, aasta kultuuritoetaja ning kultuuritegija tiitlid.

Teenetemärgi Elva Täht pälvisid sel aastal kolm inimest. Eeva Pärsimägi on töötanud apteekrina Elva kandis üle 50 aasta, millest 33 aastat Rannus, kuni pensionile jäämiseni 2018. aasta lõpus. „Eeva on teinud oma tööd südamega, ta on abivalmis ja vastutulelik ning tal on oskus kuulata inimesi ja öelda lohutav sõna,“ kirjeldas Elva vallavolikogu esimees Maano Koemets Elva Tähe laureaati.

Merit Täht on tantsustuudio RN asutaja, tegutsedes Elvas juba aastast 1995. Käesoleval hooajal on tema stuudios treenimas 100 tantsuhuvilist noort, kes käivad esinemas nii Elva vallas kui väljaspool. „Merit armastab ise tantsida ja seda ka teistele õpetada, oluline on ka, et noortel oleks võimalik oma vaba aega meeldivalt ja kasulikult sisustada,“ lisas Koemets.

Margus Möll on üks LendTeatri looja ja teatrimaja arendaja. „Margus on universaalne teatrimees, kes on nii ideede genereerija kui ka nende elluviija,“ iseloomustas esimees Elva Tähe laureaati. Samuti tegeleb Margu Möll loominguga, näitleb ja lavastab ning valmistab samal ajal rekvisiite ja lavakujundusi ning tegeleb heli- ja valguskujundusega.

Elva valla Aasta Teo tiitliga pärjati aga Aakre Aed, mille kaubamärgi taga on kolm Aakres asuvat aiandusettevõtet. Aasta teoks on aastaid kasutuna ja peremeheta seisnud tööstushoone moodsaks renoveerimine, mis on mõeldud puuviljade lao- ja külmhoonena. Praegu toimub seal õunte hoiustamine ja pakendamine.

Aasta Tegija 2018 tiitli sai Puhja Kool. „Eelmise aasta oktoobris toimus Puhja koolis viiendat korda Puhja Kooli karjääripäev, mille eesmärk on avardada õpilaste silmaringi ja rääkida elurollide kujundamisest,“ kirjeldas Elva abivallavanem Marika Saar karjääripäeva olulisust. Kokku toimus karjääripäeval 37 erinevat õpituba.

Kultuurivaldkonna tunnustustest kuulutati Aasta kultuuritegijaks Juta Tigane, kes on aastaid juhendanud mitmeid nais- ja meesansambleid ning tantsurühmi. „Tema eestvedamisel toimuvad Elva eakate puhkeõhtud ning tegutseb ansambel Helisev Horoskoop,“ lisas Saar. 2018. aastal korraldas Juta telesaate „Horoskoop“ 50. aastapäevale pühendatud meeleoluka kontserdi.

Aasta kultuuritoetaja aunimetuse sai OÜ Rõngu Pagar. „Rõngu Pagari pere on aastaid toetanud Rõngu kandi kultuuri- ja spordisündmusi ning on nõu ja jõuga toeks kohaliku kogukonna omaalgatustele,“ ütles abivallavanem.

Tunnustuste kandidaate oli võimalik esitada kõigil Elva valla elanikel. Teenetemärgi ning Aasta Teo ja Tegija aunimetuse laureaadid otsustas vallavolikogu. Aasta Tegu ja Tegija valiti vallavolikogu 28. jaanuaril toimunud istungil salajase hääletuse teel. Kultuurivaldkonna aunimetuste saajad otsustas vallavalitsuse komisjon. Võitjate nimed avalikustati esmakordselt tänasel aktusel.

Lisainfo:

Maano Koemets, vallavolikogu esimees
maano.koemets@elva.ee või tel 5342 5242

Marika Saar, abivallavanem
marika.saar@elva.ee või tel 522 7013

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X