KogukondKultuurLapsedSündmused

Tuliuus lastelavastus LendTeatris

Taas on käes jõulukuu. LendTeatris on valmimas lastele uus jõululavastus “Jõuluvana kott” – autor, lavastaja ja kunstnik Margus Möll.  Oleme igal aastal jõulude ajal mänginud ka lastelavastusi: kahel aastal (2015. ja 2016) mängisime Kairi Look´i kirjutatud ja Tess Pauskar´i lavastatud “Päkapikupealik Peetrit”, eelmisel aastal tuli jõuludeks välja “Nukitsamees” Oskar Luts´u samanimelise jutustuse põhjal. Selleks aastaks kirjutas ja lavastas Margus Möll lastele lustaka loo “Jõuluvana kott”. Lavastuses mängivad Kaidi Koppel, Irina Radionova, Airé Pajur, Aare Sepp.
Enne jõule on kõigil kibekiire, aga kui tähtsad asjad veel kaduma kipuvad, siis on päris suur segadus! Jõulud on ukse ees, kuid Jõuluvanal on kingikott kadunud – kuhu see sai? Kes viis kingikoti ära ja kas Jõuluvana saab oma kingikoti kätte, et lastele kingitusi jagama minna? Mis selles segaduses juhtub, saate ise näha, kui tulete meid teatrisse vaatama.  
Lastelavastusi oodatakse LendTeatrilt rohkem, kui oleme suutnud luua. Siiski saame lapsi paar korda aastas nendele suunatud lavastustega rõõmustada, sedapuhku siis  tulemas “Jõuluvana kott”.
 
Margus Möll: “”Jõuluvana kott” on värske lugu, mis valmis napilt esimeseks prooviks ja paranes veidi veel proovide käigus. Siin ei ole häid ja halbu…. ja milleks, kui on teada, et hea võidab niikuinii. Meie tegelased on head ja asjalikud. Ma ei tea, kui palju peab näidendeid kirjutama, et võiks end näitekirjanikuks pidada, aga lausa algajaks ka ei söandaks end nimetada. Loo juurde tagasi tulles on veel vaid lisada, et see peaks olema väga sobiv kuni 10-aastastele lastele ja tore pooltund ka ülejäänutele. Kõik muu jäägu kohapeal avastamiseks.”
Margus on meil universaalgeniaalne mees, kes oskab kõike – nii on tema ise lisaks kirjutamisele ja lavastamisele ka lava- ja kostüümikunstniku rollis. Lavastuses kasutatavad kostüümid, rekvisiidid ja lavakujundus on Marguse kätetöö – mida aga vaja on, selle Margus valmis meisterdab, õmbleb, ehitab.
Jõululavastuse esietendus on 11.detsembril kell 11 LendTeatris (Pikk 73) ning statsionaaris mängimegi kokku vaid neljal korral:
11.12. kell 11
13.12 kell 18
17.12 kell 11 ja kell 18
Pileteid (5 €) on võimalik eelnevalt osta kodulehelt (www.lendteater.ee) ja sularahas Büroo Pluss Elva Raamatupoest kaupluse lahtiolekuaegadel ning piletite jätkumise korral teatrimajas pool tundi enne etenduse algust.

Ootame teid teatrisse!

 

Lisainfo:
Airé Pajur
LendTeatri juhataja

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X