Politsei nädalValla uudised

Politseinädal

11. juuni öösel löödi Elva vallas Puhja alevikus 17-aastast noort meest, kellele andsid meedikud esmaabi. Politseile on lööja teada ning juhtunu üksikasju selgitatakse kriminaaluurimises

11. juunil andis tähelepanelik liikleja teada, et Puhjast Tartu poole liigus sõiduauto Audi A4, mil ei püsi omas sõidureas ning kaldub vastassuunavööndisse. Teataja kahtlustab, et masina roolis võib olla joobes juht. Teatele reageerinud politseipatrull peatas mõned minutid hiljem kirjeldatud sõiduvahendi, ent juhi kontrollimisel ühtki rikkumist ei tuvastatud. Masina roolis oli juhtimisõigusega ning kaine sohver.

Ööl vastu 10. juunit teatati häirekeskusele, et Nõo alevikus Oja tänava kaupluse juures on punt alaealisi, kes karjuvad ning ümberkaudsete rahu häirivad. Teadet kontrollima sõitnud korrakaitsjad kedagi eest ei leidnud, ent asjaolude selgitamisel ilmnes, et noorukid olid teinud rumalat nalja ning teinud ise politseile teadlikult valeväljakutse ning siis taamalt jälginud, kuidas operatiivteenistus kohale saabub.

Piirkonnapolitseinik Alik Säde sõnul on politseile valeväljakutse teinudnoorukid teada ning edaspidi hoiab nende tegudel silma peal noorsoopolitsei. Ta lisas, et tahtliku valeväljakutse tegemine äärmiselt taunitav ja kahetsusväärne. “Valeväljakutsete tegijad hoiavad tühikõnedega esiteks kinni hädaabiliini ning teisalt raiskavad need inimesed operatiivteenistuste ressursse olematu väljakutse teenindamiseks. Hädaabiliini kinni hoides võivad abita jääda reaalsed hädasolijad, ka politseipatrulli saabumine tegeliku abivajajani võib viibida, kuna lähim piirkonnas olev patrull saadeti valeväljakutsele. Seepärast selgitab politsei välja ja suhtub rangelt kõikidesse nendesse, kes tühikõnedega hädaabiliin kinni hoides või valeväljakutseid tehes operatiivteenistuste tööd plaanitsetult segavad ja teisi abivajajaid selliselt ohtu seavad,” rõhutas ta. Lisaks tuletas ta meelde, et eritalituste vale väljakutsumise korral pannakse toime süütegu, mille eest seadus näeb karistusena ette rahatrahvi või aresti.

8. juunil teatati, et Nõo vallas Aiamaa külas ähvardas joobes 59-aastane mees oma naist ning põgenes seejärel kodust. Politsei pidas mehe küla vahel kinni ning viis ta esmalt arestikambrisse kainenema. Naine viga ei saanud ning tema pöördus selgituste andmiseks jaoskonda.

Möödunud nädala vältel tabati Elva ja Nõo vallas kokku 19 kiirusületajat, kõigi suhtes alustati väärteomenetlust. Neist raskeim vahejuhtum leidis aset 9. juuni pealelõunal kella 13 ajal, kui Elvast Tartu suunas kihutas 38-aastane mees mootorrattal 156 km/h. Politseistatistikat nähtub aga, et kiiruse ületamine on üks peamistest teguritest, mis raskete tagajärgedega õnnetuseni viib. “Maanteedel tundub inimestele normaalne, et lubatud kiiruse 10-20 km/h võrra ületamine ei ole ohtlik. Kui aga olukord teel ootamatult muutub, siis annavad liigsed kilomeetrid tunnis kiirust kohe tunda. Kiiruspiirangud on selleks, et vähendada kõikide liiklejate – ka ratturite, jalakäijate ja aeglasemate sõidukite – tõenäosust sattuda õnnetusse. Aga on juhte, kes sellele üldse ei mõtle”, kirjeldas piirkonnapolitseinik Säde.

Ragne Keisk

pressiesindaja

Politsei- ja Piirivalveamet

7308850 / 59125457

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X