HaridusKohalik Võim

Elva valla koolidest tulevad tublid teadushuvilised noored

Täna Eesti Rahva Muuseumis algaval õpilaste teadusfestivalil osaleb algklasside arvestuses Elva vallast 18 õpilast kaheksa uurimisprojektiga.  Elva Gümnaasiumi, Rannu Kooli ja Konguta Kooli uudishimulike õpilaste ja nende juhendajate-õpetajate töö väärib kiitust, sest 23st festivalile valitud algkooliprojektist on tervelt kolmandik meie vallast.

Teadusfestival Eesti Rahva Muuseumis kestab 12.-13. aprillini  sissepääs on kõigile huvilistele tasuta. Sündmusterohke programmiga nutikusest pakatav kogupere festival, mis tavaliselt toimub Tallinnas, on nüüd otse meie koduõue ja tasub vaatamist. Lähme omadele toeks!

Festivalile valitud algkooliprojektid Elva valla koolidest:

Kompimismeele uurimine – Mirell Hunt, Adeele Kams (Elva Gümnaasium, 1. klass –  juhendaja  Külli Korol);

Koolilapse tervislik vahepala – Emili Külaots, (Konguta Kool, 4. klass –  juhendaja Astrid Külaots),

  1. klassi õpilase füüsiline aktiivsus –Sten Kall (Konguta Kool, 4. klass – juhandaja Mariliis Kall);

Füüsika – kas tõesti keeruline? – Meril Oks, Anete Kudu (Rannu Kool, 5. klass – juhendaja Merle-Kairit Toom);

Munateadus – Kädili Mälton, Kirke Kinsigo, Stenar Lääne (Rannu Kool, 3. klass -. juhendaja Merle-Kairit Toom);

Oma silm on kuningas – Vladimir Śarõi, Tõiv Uibo, Mihkel-Tibor Varga, Kynan Torston Cowan (Rannu Kool, 4. klassjuhendaja Kaia Kallaste);

Katsed õhu ja veega – Konguta Kooli 4.kl õpilane Mairo-Johannes Toom

Tindikust tindiks – Dave-Thomas Thomson (Elva Gümnaasium, 1. klass – juhendaja Külli Korol);

Värvide maagia. Kaunid katsed – Marta-Miia Müürsepp, Anne Sui Saadjärv (Konguta Kool, 3. klass -juhendaja Kristiina Lõhmus).

Õpilaste teadusfestival on õpilasteaduse tähtsündmus varakevadises Eestis. Festivalile on oodatud igas vanuses õpilased, õpetajad, lapsevanemad, teadlased ja ettevõtjad – kõik, kes on seotud õpilaste motiveerimise ning suunamisega. Festivalil saab tutvuda noorte uurijatega ning nende poolt tehtud uurimistöödega – kohal on paremik õpilaste teadustööde riikliku konkursi osalejatest. Festivali meelelahutuslikku poolt täidavad väikesed ja suured teaduse populariseerijad ning muusikaprogramm.

Vaata lähemalt:  http://www.etag.ee/tegevused/teadpop/opilaste-teadusfestival/

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X