Kohalik VõimValla uudised

Kersti Kaljulaid Elvas: President loodab targale kohalikule omavalitsusele ja Eesti ühtluskoolile

25.01.18

Eile, 24. jaanuaril külastas vabariigi president Kersti Kaljulaid oma Tartumaa visiidi käigus koguni kaks korda Elva valda. Keskpäeval väisas ta rahvusvahelist elektroonikaettevõtet ENICS ja uuesti tuli Elvasse õhtul, kui kohtus lasteaias Murumuna vallavalitsuse ja -volikogu liikmetega.

Haldusreformi järel on president ette võtnud kõigi omavalitsuste külastamise, et kohapealsetest arengutest oma silmaga ülevaadet saada ja omalt poolt jagada rahvasaadikutega mõtteid, mis puudutavad ühiskonnaelu laiemalt nii Eesti kui Euroopas.

President tunnustas kohalike omavalitsuste määravat rolli kohaliku elu korraldamisel ning pani valitsejatele südamele, et nad märkaksid kõiki neid, kes vabatahtlikult kohaliku elu edendamisse panustavad. “Inimeste vabatahtliku panustamise jõud on seda suurem, mida rohkem kohalik omavalitsus neid toetab,” rääkis president.

Kersti Kaljulaidi sõnul märkas kogu Euroopa Eesti eesistumise perioodil meie riigi tugevust ja visadust, saime kõvasti autoriteeti juurde. Nüüd, mil eesistumine läbi ja Euroopa Liidu toetusprogrammide uus periood algamas, on paslik üheskoos arutada, kuhu järgneva perioodi toetusi suunata. Presidendi arvates võiks valitsus seekord keskenduda mahajäänud piirkondade järele aitamisele ja teoks teha mõne suure projekti nagu näiteks kõigi Lõuna -Eesti teede korda tegemine.

Haridusvaldkonnas peab president oluliseks Eesti ühtluskooli mudelit, mida tuleb hoida arendada ning eliitkoolide eristaatust veelgi vähendada. Noored on tulevik, ka algatus “Noored kooli” peaks hoogsalt jätkuma. “Seda, mis meil hästi on, tuleb alles hoida ja noorendada,” lõpetas president.

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X