KogukondSportSündmusedValla uudised

Elva Open judoturniiril rekordilised 313 osalejat!

Eesti judo uue aasta esimene turniir Elva Open toimus 20. jaanuaril 2018 Elva Gümnaasiumi võimlas. Järjekorranumbrit 24 kandud võistlus tõi Elvasse võistluse ajaloo rekordilised 313 noort judokat. Esindatud olid 20 klubi kolmest riigist – lisaks Eestile oli külalisi Lätist ja Venemaalt. Võistluse avas Elva abivallavanem Marika Saar, kes soovis judokatele edu ja tuletas meelde Lotte raamatust Susumu sõnu et judo ei ole mingi nali vaid vana ja auväärne sport. Aga see pole lihtne – peab olema hoolas ja kannatlik. Seejärel tutvustasid peakohtunik Roger Rööpson ja Eesti Judoliidu kohtunike kolleegiumi esimees Evert Rööpson jaanuaris kehtima hakanud uusi võistlusreegleid. Ning seejärel läks lahti – kolmel tatamil sai näha heidete tulevärki, võidurõõmu ja kaotusepisaraid. Kuigi võitjaid on igas kaalukategoorias vaid üks, aga väärt võistluskogemuse said Elvast kõik osalejad.

Altia judokaid käis tatamil 33 – nendest paljudele oli see esimeseks võistluseks. Ja võistlustele tulles on väike sportlane juba ühe võidu saanud – ta on alistanud oma hirmu võistlemise ees. Iga kordaläinud võistluse taga on tubli korraldustiim ja toetajad – Elva Openile panid õla alla Elva Vald, Eesti Kultuurkapital, OÜ Büroodisain ja AS Aleqoc. 25. Elva Open toimub 19. jaanuaril 2019 Nõo Spordihoones.

Meie judokate parimad tulemused turniirilt:

I koht: Emma-Melis Aktas D+42, Siim Laos C-55

II koht: Mai Mirtel Umblia E-29

III koht: Kristiina Kallas E+29, Mikk Alajõe E-27, Rasmus Mägi C+70

4 koht: Gerda Joanna Nurmoja E+29

5 koht: Deiro Sarapson E+38, Markus Kajak C+70, Rasmus Ritson C+70

7 koht: Madis Ivask E-23, Ragnar Mägi E-27, Karl Oliver Ritson E+38, Andres Paas E+38, Kristjan Keps E-27, Eha Suuder D-42

Marek Pihlak

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X