Elva linnPolitsei nädalValla uudised

Algkooli ees ülekäigurajal toimus liiklusõnnetus

Piirkonnapolitseinik: ülekäiguradade lähistel sõidukitel hoog maha!

Töönädala esimese päeva hommikul kella 8 ajal juhtus Elva linnas Tartu maanteel asuva kooli lähistel ülekäigurajal liiklusõnnetus, kus sõiduauto Hyundai sõitis otsa vasakult paremale teed ületanud jalakäijale. Kokkupõrkes autoga kukkus alaealine tüdruk teele pikali, õnneks ta viga ei saanud. Auto roolis olnud naine vaatas nooruki üle ning teades, kus töötab tema ema, viis ta lapse meedikute saabumiseni lähedalasuvasse lasteaeda. Noorukit kontrollima saabunud meedikud noorukil vigastusi ei tuvastanud. Politsei kontrollis üle ka juhi, tema oli kaine, omas juhtimisõigust ning selgitas ametnikele, et ta ei märganud õigeaegselt teed ületavad last. Juht tunnistas oma viga ning tundis suurt muret lapse tervise üle. Vestluses lapse ning tema vanemaga jõuti üksmeelele, et politsei menetluslikku sekkumist ses juhtumis vaja ei ole ning pered leiavad sellele üheskoos lahenduse.

Sõiduki ja inimese kokkupõrkes on alati õrnemaks pooleks jalakäija ning on puhas õnn, et sel korral keegi viga ei saanud. Selle õnnetuse tagajärjed võinuks olla ka palju raskemad, isegi kurvad. Kuivõrd tipptundidel on kogu linnas ja seejuures ka erinevate lasteasutuste lähistel liiklus väga tihe ja isegi kõige väiksemad eksimused võivad sel momendil traagilised tagajärjed kaasa tuua, siis palume kõikidel erinevatel osapooltel olla liikluses hoolsad ja tähelepanelikud. Ühtviisi tähelepanelikud peavad seejuures olema nii autojuhid, kergliiklejad kui ka ratturid ja seda eeskätt keerulisematel ristmikel ja ülekäiguradade lähistel.

Autojuhtidena saame ise palju teha selleks, et meie kõigi lastel oleks ohutum kooli ja lasteaeda minna. Tubli juht, ole tähelepanelik, vali alati mõistlik sõidukiirus ja ülekäigurajale lähenedes lase väikestel liiklejatel ohutult teed ületada. Kui sõidutate lapsi kooli, kinnitage ise turvavöö, ärge rääkige sõidu ajal mobiiltelefoniga ja nõudke turvavarustuse kasutamist ka kaasreisijatelt. Koolide ja lasteaedade juures lapsi sõidukitest välja lastes, palun jälgige, et see oleks neile ohutu ning nad ei peaks diagonaalis kiirustavate masinate vahelt üle tee lipsama.

Samavõrd suure panuse turvaliseks liiklemiseks peavad vastu andma ka lapsed ise. Lähenevaid ja mööduvaid sõidukeid märkame aga ainult siis, kui vaatame ja kuulame. Seepärast on oluline, et tänaval liikudes ei oleks laps ninapidi tahvelarvutis või mobiiltelefonis ning kõrvus ei mürtsuks vali muusika, mis ka helikopterimüra summutaks, rääkimata tavalisest autost. Virtuaalmaailm koos sotsiaalvõrgustikega on ahvatlevad, kuid igaks tegevuseks on oma aeg ja koht. Linnatänavad ja koolitee pimesi kõndimiseks aga ei sobi. Oluline on alati meeles pidada ohutu liiklemise kuldreeglit: peatu, kuula, vaata!

Seda sama tarkust ja soovitust oleme lähiajal ka kohalikesse koolidesse viimas, kus räägime nii laste kui ka nende õpetajatega üle turvalise liiklemise põhitõed ning jagame vajalikke soovitusi.

Seniks aga turvalist kooliteed kõigile ja olgem ikka liikluses nähtavad!

Alik Säde
Tartumaa piirkonnapolitseinik

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X