EttevõtlusKogukondVaba Aeg

Mees Manchesterist tuli Verevi Rannakohvikut uueks looma

Andrew Brammer, kes on pärit Ühendkuningriigist ja omab üle kümne aasta pikkust kogemust ürituste ja toitlustuse valdkonnas, on Verevi Rannakohviku uus operaator. Drew on Elvaga seotud olnud küll juba pisut üle kümne aasta, kuna siin kasvas üles ta abikaasa. Viimastel aastatel järjest paiksemalt Elvas elades ja siin lapsi kasvatades, on nüüd aga tekkinud võimalus luua oma versioon täiuslikust rannakohvikust. Andrew soovib muuta rannakioskide kohta levinud arusaamu Verevi Rannakohviku abil.

Omades küll õigusalast inglise haridust, pole Andrew selles valdkonnas väga palju töötanud. Mõned kuud suurkorporatsiooni palgalisena, otsustas ta juba varakult pigem meelelahutuse ja kohvikupidamise kasuks. Sedas esmalt küll Oxfordshire piirkonnas, kuid nüüdseks on eluga Inglismaal joon alla tõmmatud ning mees naudib juba pikemat aega püsielukohana Elvat, natutides siinset värsket õhku ja nautides rahulikkust. Andrew ütles meile, et räägib eesti keeles pigem enda kodustega ning suhtlustasemel põhjalikult seda veel ei valda, kuid enda parimaks keeleoskuseks peab ta hea toidu valmistamise ja külalislahkuse oskust. “Ma olen unistanud Verevi kohviku opereerimisest juba pikka aega, nüüd saan selle unistuse teoks teha”, ütleb Andrew. “Juba esimeste rannapäevadega olen saanud palju uusi sõpru, kes mulle lisaks mitmeid eestikeelseid väljendeid õpetanud on”, rõõmustab ta.

Menüü täieneb kohvikupidaja sõnul pidevalt. “Ma tegelikult müün kokakoolat esimest korda elus, üldiselt valin tooteid, millega on tugev isiklik side, söögid ja joogid, mis on oma looga, kohalikku päritolu ja kvaliteetsed”, sõnab ta. Hiljuti renoveeritud rannubungalo on varustatud parimate Eesti toodetega, sealhulgas Tanker Pruulikoda, Kodas limonaadid, Gelato Ladies jäätisega, samuti toodetega, mis on hangitud tema reisidelt üle kogu maailma. Nii näiteks teeb ta meile friikartulite kõrvale hoobilt uudse majoneesi maitseainetest, mille nime varem kuulnudki pole.

Foto: Ingrid Kunimägi

“Leping Elva vallaga kohviku pidamiseks on sõlmitud viieks aastaks ning ehkki selles on fikseeritud ka avamisajad, püüame pakkuda sellest enamat. Oleme nüüdseks järjepidevalt igal päeval lahti olnud ja rohkem kui vaja, ka vihmastel päevadel leidub siin külalisi, kellele veel rohkem aega ja tähelepanu pöörata”, sõnab Andrew. Kuna rannakohviku formaat ei võimalda menüüd kuigi suureks ajada, püüame konsentreerida enda tähelepanu sellele, mida hästi teeme”, ütleb võõrustaja. Sellest olenemata tahaks katsetada sel suvel ka brunchidega, miks mitte avocado-toast, english breakfast laupäeviti”, sõnab ta.

Foto: Ingrid Kunimägi

Lisaks heale söögile ja joogile pakub rannakohvik hetkel ka SUP-laudade laenutamist, omanikul on mõtteis aga märksa suurejoonelisemad ideed alates vesiratastest, sõudepaatidest, lõpetades juba juulikuusse planeeritud saunaõhtuga ja dzinnidegusteerimisega.

Elva Elu

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X