EttevõtlusRõngu

Rõngu Pagar laieneb järgmise aasta alguses

Mapri Ehitus ehitab pagaritööstuse laienduse

Pagari- ja kondiitritooteid valmistav Rõngu Pagar laiendab tootmist, käivitab täielikult robotiseeritud küpsiste tootmisliini ja tunnelahju ning nii on magusasõpradel lootust uudistele. Tänane ligi 1300-ruutmeetrine tootmishoone saab 2145-ruutmeetrise juurdeehituse ning remondihall renoveeritakse. Projekteerija ja ehituse peatöövõtja on Mapri Ehitus.

Rõngu Pagari juht Jaanus Peri räägib, et seitse aastat on pagaritööstus tegutsenud laiali kahes majas, kuid kogu tootmist laiendav ja ühe katuse alla toov uus hoone annab võimaluse käivitada robotiseeritud küpsiste valmistamise liin. Robotid võetakse kasutusele seetõttu, et käsitööna tehtavate küpsistega on väga keerukas turul konkureerida. Oodata on uusi tooteid, aga Jaanus Peri ei ütle veel, milliseid. Rõngu Pagar mõtleb ka toodangu eksportimisele ja siin vaadatakse tähelepanelikult ESG ehk kestlikkusaruandega seonduvate nõuete täitmist, ja seda võimaldavad protsessid uues tootmishoones senisest paremini.

Projekteeritav juurdeehitus liidab olemasolevad hooned ühtseks terviklikuks tootmishooneks ning on ühenduses olemasoleva, renoveeritava pesula-remondihalliga.

Margus Väärsi, Mapri Ehituse müügijuht räägib, et seitse aastat tagasi, 2017. aastal ehitasid nad tootmishoone Rõngu Pagarile ning nüüd ette võetav laiendamine kasvatab hoone mahtu kolm korda. „Projekteerisime ja rajame hoone vastavalt Rõngu Pagari tootmise spetsiifikale ning toiduainetööstuse kõrgetele nõuetele,“ räägib ta. Tootmist alustatakse uues hoones järgmise aasta alguses. Laiendust juhib Mapri Ehituse projektijuht Tambet Aru.

Rõngu Pagar on enam kui 25-aastase ajalooga pereettevõte, mis toodab pagari-, kondiitri ja sügavkülmutatud tooteid, mida sortimendis on üle 300. Tootmisprotsessis lähtutakse põhimõttest, et ise ei lisa mitte ühtegi säilitus- ega E-ainet tootesse. Ettevõtte tootmine on üles ehitatud selliselt, et loodusesse soojust ei saadeta. Soojuse, mida toodavad külmagregaadid, kasutatakse enda tarbeks ära ning ahjudelt tuleva soojusega toodetakse enda  tarbeks sooja vett. 2022. aasta sügisest on kogu tootmine päikeseenergial.

Lisainfo: Jaanus Peri, Rõngu Pagari juht jaanus.peri@gmail.com

Jassu Hertsmanni fotod

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X