ArvamusElva linnNõoValla uudised

Marek Pihlak: VVVS peab alles jääma!

Vapramäe-Vellavere-Vitipalu Sihtasutus on mittetulundusühing, mis moodustati 8. jaanuaril 1999. aastal. Asutajaliikmed on Nõo, Konguta ja Palupera vallad, Elva linn, Tartu Maaspordi Liit ja kolm eraisikut: Olev Matt, Gustav-Ülo Kaarna ja Vambola Ird. Jah, tegu on meie heade naabrite Nõo Valla maal asuva loodusmaja ja matkaradade võrgustikuga, mida iga endast ja loodusest lugu pidav elvalane on vähemalt korra külastanud.

VVV korraldab väga põnevaid õppe- ja perepäevi, fotokonkursse, matkasarja ja kõigile armsaks saanud Advendiaegseid laternamatku koos matkajuhi ja kaasahaaravate lugudega. Elva Valla külje all asuv Loodusmaja pakub nii elvalasele kui meie külalisele liikumis- ja avastamisrõõmu nii üksi kui ka pere ja sõprade seltsis. Kui 2022. aastal toetas Elva Vald oma eelarvest VVV SA-d 18 000.- euroga, siis uue aasta eelarvereal on selle rea taga ümmargune null. Tegevustoetusest ilma jätmine on aga sellele organisatsioonile sisuliselt likvideerimisotsus, seega on Elva Vallavalitsus on otsustanud läbi eelarveridade lõpetada VVVS-i tegevuse.

Meil on küll kõrged energiahinnad, inflatsioon ja kärped järgmise aasta eelarves, kuid kutsun vallavalitsust üles mitte lõhkuma toimivat organisatsiooni. Minevikust meenub Tartumaa Muuseumi likvideerimine, mille tagajärjel jäi ajaloo talletusse senimaani kestev tühimik. Seega palve Elva Vallavalitsusele – leidke võimalus toetada 2023 aasta eelarvest Vapramäe-Vellavere-Vitipalu Sihtasutust. – et me kõik saaksime ka liikumisaastal matkata mööda hooldatud matkaradu ja puhata jalgu korras puhkekohtades ning meie lapsed saaksid kvaliteetset loodusharidust. https://vvvs.ee/et/avaleht/

Marek Pihlak
Elva Vallavolikogu liige

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X