Elva linnFC ElvaFLASHToimetaja veerg

Möödunud suve arengud Elva linnas

Elva Elu toimetus käis tutvumas loodava Elva Keskväljaku ja ka teiste Elva linna viimaste arengutega linnapildis

Elva linnas on suvi läbi ehitatud! Nentisime, et me ei mäleta lähiajaloost aega, mil Elva linnas oleks nii palju ehitusplatse korraga linnapildis näha olnud. Lisaks Keskväljakule ehitatakse Pargi tänaval Elva Koerteparki (valmib loodetavasti enne lume tulekut), Kesk tänaval on uue väljanägemise saanud mitmed majad (nt Põik tänava ristil). Kesk tänavale on ehitatud keeglisaal. Pubi Üksteist, nn Vana Kaubamaja ja Teenindusmaja on saanud uued kivisillutised. Loodava keskväljaku otsa Kesk tänaval rajatakse uut Maxilla perearstikeskust. Täiesti uut!

Mitmed Pika tänava majad on läbinud uuenduskuuri. Aktiivne ehitustegevus toimub ka Vaiksel tänaval, sinna ehitatakse lausa kolme uut maja! Ja Elva Gümnaasiumi Tartu mnt 3 maja taha on jõudsalt kerkimas Elva Spordihoone. Gümnaasiumi Puiestee maja on väljast poolt täiesti valmis ning sellel suvel sai kool ka suurema jalgrattaparkla. Sama maja taga vastu Pargi tänavat asub FC Elva kunstmuruga kaetud täismõõdus jalgpallistaadion (mida on hinnatud parimaks Eestis), mis on samuti valminud lähiajal FC Elva jõulisel eestvedamisel! Lugejale teadmiseks: FC Elva on UEFA poolt valitud parimaks rohujuuretasandi jalgpalliklubiks!

Kesk tänava juurde tagasi. Tundub, et Elva Keskväljaku uuendamisel on ka laiem positiivne mõju tervele Elva linnale: paljudel erakruntidel uuendati möödunud suve jooksul üle linna majade väljanägemist, laoti maha tänavakivi ja korrastati majade aedasid! Elva linn on saanud 2019. a jooksul tublisti kaunimaks!

MTÜ-l Elva Elama on järgmiseks aastaks idee: teha kevadel 2020 nn lillekastide kampaania (lillekastid võiksid valmida nt koostöös EG “Tööõpetuse” õppeaine raames). Valmistaksime nt 100 lillekasti ja jagaksime need Elva linna eramajaomanikele ja ettevõtetele laiali tingimusel, et need krundi tänavapoolsele küljele üles seatakse! Kasti värvimine jääks igale kastiomanikule enda soovi järgi teha. Meie soov oleks seeläbi panustada suvise Elva linna väljanägemise parandamisse!

Tänasel ringkäigul Elvas sattusime Arbi järve ääres nägema uue purskkaevu katsetus- ja seadistustöid. Alljärgnevalt toome Elva Elu lugejateni esimesed eksklusiivsed kaadrid purskkaevu toimimisest, mis on rajatud keskväljaku lõppu Arbi järvele ehitatud suurele terrassile.

See valgustatud, kaunite vaadetega ja linnapildis väga atraktiivne terrass kujuneb kindlasti järgmiste aastate Elva suvede tulipunktiks!

Ringkäigul osalesid ja fotosid tegid: Aivo Johanson ja Toomas Laatsit

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X