KultuurVaba Aeg

Juba varsti Elvas teatrimaailma grand old lady – Maria Klenskaja

Juba varsti, 5. septembril tuleb Rakvere teater Elvasse. Meil on rõõm öelda,et meiega kaasas on suurepärane näitlejanna Maria Klenskaja, keda on võimalik väljapool Tallinna näha mängimas üliharva. Aga Teile tuleb see võimalus üks kord koju kätte. 5. septembril  kl 19  ootame Teid nautima Maria ja teiste Rakvere teatri näitlejate mängu Elva kultuurikeskusesse, mil lavale tuleb vaimukas kurbnaljakas lavastus “Kuni ta suri“.  

Teatrisõbrad lavastusest:

Nadežda Ptuškina kirjutatud ja Peeter Raudsepa lavastatud „Kuni ta suri” tuletab meelde nii elu kõikvõimalikkust, surelikkust, haavatavust kui ka seda, kuidas salajane usk muinasjutulisusse võib parandada üksinduse hingehaavad. Kõige selle keskel saab kõvasti naerda nii iseenda kui ka elu veidruste üle.

Maria Klenskaja on Ülle Lichtfeldtile imeline lavaema. Nendevaheline keemia on särav ning loob humoorikas loos tugeva ja kandva naisliini, millega meeldivaks üllatuseks (ja koomikat lisavaks elemendiks) liitub Anneli Rahkema. Kokku saab girl power’ist pulbitsev ning saladustest, nukrustest ja ootustest sõltumatu kamp. 

See on lugu, kus pisikestest, lohutuseks loodud valgetest valedest saab alguse pea selgitamatute vestete jada, millest kujuneb päris elu. See on helgem kui varem. On see muinasjutt armastuse kõikvõimsusest? Kindlasti, kuid see on ka lootuste lugu, kus miski pole veel otsustatud. Kärt Devaney Eesti Päevaleht, 22. november 2018

Teine naljamootor oli Maria Klenskaja tegelane – Sofja Ivanovna. Küll ta on armas, aga Maša on sellises mänguhoos viimasel ajal, et temalt tulebki vaid pärleid üksteise reas. 

Maria Klenskaja kohalolu on selles lavastuses nii oluline! Muhe, soe, naljakas ja südamlik teatriõhtu. Head näitlejad, mõnus lugu, hubane ja hämar ning kammerlik lavastus. Tragikoomikasse kalduv, kuigi lõppude lõppuks midagi väga traagilist siin ju polegi… ikka rohkem naljakas, kuigi kurb ja nukkerkoomiline ka… Kurb on ju see üksinduse mõttes… Kuid mingi helgus ja headus on pidevalt õhus. Ideaalselt sobilik just sügistalvisesse aega ja veel erakordselt hästi aastavahetuse ligidaleDanzumees , 26. november 2018

Kui eelnev tekitas väikse huvipisiku, siis siit saab lugeda lähemalt lavastuse kohta:  https://www.rakvereteater.ee/kuni-ta-suri

 

Piletid hinnaga 15 -17 €.  Broneerimine ja info Rakvere Teatri kassast telefonil 329 5444 või kassa@rakvereteater.ee. Lisaks saab pileteid osta internetis www.piletimaailm.com. 

 

Olete oodatud!

Rakvere Teater

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X