KogukondValla uudised

1. augustist tõstab Elron piletihinda keskmiselt viie protsendi võrra.

Elva-Tartu piletihind hakkab olema €1.40 asemel €1.50

Elroni kaubamärgi all tegutsev riigifirma AS Eesti Liinirongid tõstab alates 1. augustist rongipiletite hindu, hinnad hakkavad ekspressrongides edaspidi sõltuma nõudlusest.

“Rongipiletite hinnad tõusevad keskmiselt viie protsendi ringis. Enamasti tähendab see, et piletihinnale lisandub 10-30 senti, seejuures jäävad loomulikult kehtima Elroni pakutavad soodustused,” ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo pressiteate vahendusel.

“Muudatuse ulatus võib erineda sõltuvalt sellest, milliste peatuste vahel või millise rongiga sõidetakse – mõnel pool on hinnatõus suurem, kuid on ka hindu, mis jäävad samaks. Endiselt on kõige soodsam rongipilet soetada veebist, kus üksikpiletid on 15 protsenti soodsamad,” lisas ta.

Osadel suure nõudlusega ekspressväljumistel hakkab kehtima mõnevõrra kõrgem piletihind. Uued hinnad on alates reedest avaldatud Elroni kodulehel.

“Sarnaselt bussidele võivad alates 1. augustist ekspressrongide hinnad erineda sõltuvalt sellest, kui suur on nõudlus. Enamasti tähendab see, et hinnad on odavamad nädala sees ning kallimad eelkõige reede ja pühapäeva pärastlõunal,” rääkis Kongo.

Ta lisas, et tavaronge see muudatus ei puuduta. “Sügisel plaanime pikemaid sõite tegevatele püsireisijatele mõeldes ja üldisemalt veebist piletiostmise soodustamiseks ka kümne korra piletite kasutuselevõttu, mille puhul samuti ei oleks sõidukorra hinnas eri nädalapäevadel erisusi,” märkis Kongo.

“Peame nõudlusest sõltuvate hindade kasutuselevõttu vajalikuks, et tagada mugavamad sõiduvõimalused tipptunni väljumistel. Meil on siiralt kahju, et osadel pikematel reisidel ei ole kõigil reisijatel alati võimalik istekohta leida, kuid leevendust toovad uued rongid, mis saavad teenindama hakata loodetavasti kolme aasta pärast. Rõõmu teeb, et valitsus uute rongide ostuotsuse tegi, seega saame tulevikus ka reisijate ootustele paremini vastata,” lisas Kongo.

Elroni müügi- ja arendusjuht selgitas, et hinnatõusul on mitmeid põhjuseid. Peamine põhjus on eelmisel aastal järsult tõusnud taristu kasutustasud, mis tähendas reisirongiliiklusele ligi veerandi võrra kulude kasvu. “Loomulikult ei olnud meil võimalik nii suurt kulude tõusu korraga piletihindadesse edasi kanda, osaliselt tuleb seda teha nüüd. Samuti avaldab olulist mõju ka üldine kulude kasv, mis võrreldes 2017. aastaga, kui Elron viimati hinda tõstis, on olnud märgatav,” tõdes Kongo.

“Täiendav piletitulu tagab rongiliikluse jätkusuutlikkuse ning võimaldab tihendada ka sõiduplaani – selleks aastaks lisasime ronge nii Tartu, Rapla kui ka Viljandi liinile, kuhu ekspressrongiga saab nüüd vähem kui kahe tunniga. Aasta lõpus lisandub veomahtu veelgi, näiteks plaanime lisada sõiduplaani täiendava Narva ekspressreisi,” lisas ta.

AS Eesti Liinirongid on kaubamärgi Elron all tegutsev riigile kuuluv ettevõte, mis pakub ühistransporti elektri- ja diiselrongidega kõigil Eesti rongiliinidel. 2018. aastal tehti Elroni rongidega üle 7,6 miljoni sõidu.

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X