Elva linnKogukondValla uudised

Arbi männi valgustamise projekt lükkub edasi

MTÜ Elva Elama annab teada, et üks selleaastaseid projekte, milleks on Arbi männi valgustamine lükkub hetkel edasi. Selle põhjuseid on kaks:

Kogukond pole projekti piisavalt jõuliselt toetanud. Kui varasemad rahakogumised mis viimastel aastatel on toimunud Elva vaksaliesise purskkaevu taastamiseks ning koerteoargi rajamiseks, on olnud edukad, siis Arbi männi valgustuskampaania pole oodatud raha kokku toonud. “Plaanisime Hooandja keskkonnas projekti realiseerimise tarvis koguda 3000 € suuruse summa, kuid eilseks Hooandja projekti tähtajaks suutsime koguda üksnes 535 € suuruse summa.”, ütleb ühingu juhatuse liige Toomas Laatsit.

Hooandja reeglite järgi loetakse see projekt ebaõnnestunuks ning kõigile panustajatele makstakse nende makstud summa tagasi!

Ka asjaajamise poolel on takistusi

Üks tagasilöök on tulnud veel: nimelt Keskkonnaamet on käinud Arbi mändi omalt poolt takseerimas ning nende poolt on väljastatud tingimuslik nõusolek kahe valgusti paigaldamiseks (nelja asemel). Maasse maakaablit Arbi männi kinnistu perimeetrile paigaldada ei või. Võib üksnes tuua teise valgusti jaoks eraldi kaabel-liin üles mäge, kuid see nõuab lisaposti paigaldamist (meie arusaamist mööda) koos topelt lülitusseadmetega ning sellisel juhul (ette pandud kahe valgustiga lahendus) ei ole meie hinnangul piisav männi kauni võra terviklikuks valgustamiseks!

Kõik MTÜ Elva Elama ideed pole sugugi realiseerinud (Kõlakoda, Paisjärve äärde viiva tee taastamine, Paisjärve äärse puhkepaviljoni uuendamine ning meenub ka Elva jõe äärse võsa lõikamine suuremas mahus), kuid Elva linna üks sümbolitest on väärt otsimaks edasisi võimalusi idee ellu viimiseks, kõigist esile kerkinud keerukustest sõltumata!

Kõigil kel soovi saab edaspidi toetada otse MTÜ Elva Elama kontole EE647700771001241485, märksõnaks “Arbi männi valgustus”. Kõigile projekti senistele toetajatele suur aitäh!

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X