EttevõtlusTurismValla uudised

Metallica kontsert broneeris majutuskohad Elva vallas ühe päevaga

Kui on teada, et kesksuvi, eriti juulikuu, on Lõuna-Eesti majutusäris igati tippaeg, siis see aasta paistab olevat veelgi kuumem. Kolme nädala pärast, 18. juulil Tartus Raadil toimuv ameerika rokkansambli Metallica kontsert müüs Tartu ümbruse ööbimiskohad välja ühe päevaga. Vestlesime sel teemal mõned sõnad Elva valla majutuskohtade pidajatega.

Külalistemaja Vehendi Motell, mis hiljuti valiti üheks Tartumaa Kaunimaks Koduks, on suvekuudel üsna hõivatud, kinnitab perenaine Aide Raal. Seda mitte ainult suursündmuste tõttu Tartus ja Tartumaal, vaid lisaks sellele on Vehendi Motell tuntud peo- ja pulmakoht.

“Rally Estonia majutajad väga Vehendi motelli ei puuduta, kuna motell on juba eelnevalt välja müüdud, kuid Metallica kontserdi ajal on kontserdikülastajatele välja renditud kõik motelli 70 voodikohta.”, kinnitab Vehendi Motelli perenaine.

Samuti Võrtsjärve ääres toimetav Kiviranna Puhkemaja on suve suursündmuste jaoks välja müüdud. Perenaine Jaanika Kaljuvee sõnul kestab neil hooaeg üldse viis kuud, millest juuli on kindlasti kõige töö rohkem. “Hetkel veel ralli toimumise ajaks kõik puhkemajad broneeritud pole. Majutada saame veel 10-15 inimest. Ka karavanide ja telkimisalal on ruumi piisavalt. Metallica kontserdi ajal on aga kogu kompleks välja müüdud. Kohe, kui kontserdipiletid müügile tulid, müüdi välja kõik Kiviranna majutuskohad.”, sõnas perenaine.

“Telkijaid-karavane on praeguseks koha broneerinud ca 40 inimese kanti. Lisaks 15-20 inimest on majades ööbimas. Telkimiskohti saab veel juurde tekitada, kuid majutust on viimasel hetkel väga raske pakkuda. Metallica ajaks küsitakse majutust kogu aeg ja kuhugi neid siinkandis enam suunata ei oska. Paraku on iga sündmuse ajal ka omajagu “õnneotsijaid”, kes tulevad majutussooviga samal päeval, ilma broneeringuta.”, täiendas perenaine.

Elva linnas külalistkorteritega toimetav Elva Apartments asutaja Margo Laul kinnitab samuti, et majutuses on hooajalisus ja hootisus need märksõnad. Külaliskorterid toimivad ja töötavad juba ca üks aasta. “On olnud väga põnev jägida, kui paljudest erinevatest põnevatest maailma paikadest käib Elvas külastajaid. Lühikese aja jooksul on olnud meil külalisi kõigist lähiriikidest. Lisaks Iisraelist, Uus-Meremaalt, Austraaliast, Ameerika Ühendriikidest jne.”, sõnab Laul.

“Kaugemalt tulijatele on vist Tartu ja Elva vahemaa veelgi väiksem, kui meile endale tundub. Metallica kontserdi ajaks müüsime ennast välja juba samal päeval kontserdi toimumise info avaldamisega. Ka Rally Estonia ajal oleme 100% välja müüdud.”, kinnitab ka Margo Laul meile Elva suve ja turismihooaja tippaja peatset saabumist.

Legendaarse Metallica ainus välishow Baltikumis leiab aset maailmaturnee “WorldWired Tour” raames. Erikülalistena astuvad üles Rootsi bänd Ghost ja Norra punt Bokassa. Massiivne lava paigutatakse Eesti Rahva Muuseumi hoone taha näoga lennuraja poole. Piletihinnad algavad 80€st ning piirkonda oodatakse kümneid tuhandeid külastajaid üle Baltikumi.

Fred Koppel

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X