Kohalik VõimSportValla uudised

Priit Simson: Tegijal Marekil lastakse liiga lihtsalt minna

Spordielu ümberkorralduse tulemusena pole Elva spordijuhiks enam Marek Pihlak

“Elva suves hakkavad silma Südaööjooks, Kohvikute Päev, spordikuu, mis kõik kaasavad massiliselt inimesi ja annavad positiivse emotsiooni. Nende kõigi ühine nimetaja on, et nende ürituste algatamise ja vedamise juures on Marek Pihlaku käsi. Kuid minu suureks üllatuseks otsustasid linnajuhid, et Marek spordijuhina ei jätka.

Ja ma veel arvasin, et Elva juhid teevad kõik võimaliku, et see mees igal juhul Elva asja edasi ajaks. Teate, head vallajuhid. Pole vaja korraldada igasugu “pööraste ideede konverentse” ja palgata igasugu ümara jutuga turundusfirmasid, kes aitavad “tunnusüritust” otsida nagu Pipi spunki. Teil on olemas mees, kes saunalaval või rattasõidul need asjad välja mõtleb ja pärast teoks ka teeb.

On varavalges kohal ja veab hilisõhtul kogu kraami jälle omale kohale, on PR-mees, projektikirjutaja, vabatahtlike käehoidja, transa ja diskor. Teie aga raiskate selle võimaluse lihtsalt ära. Ma saan aru, et Marekil hakkab selle jutu peale piinlik, sest tavaliselt kiidetakse nõnda ainult kadunukesi. Aga selles valdkonnas sõltub õigest inimesest õigel kohal peaaegu kõik. tekib lihtsalt küsimus konkursi aususes, pädevuses ja objektiivsuses.” – nõnda kirjutas nördinult elvalane Priit Simson ELVA Facebooki grupis eile.

Marek Pihlak: tingimustes ei saanud kokkuleppele

Elva Elu küsis teema kohta kommentaari ka Marek Pihlakult. Marek ise arvab, et loogilisem oleks teha olnud see spordireform pisut teistmoodi.

“Spordihalli kinnisvara haldamise osas on loogiline see anda valla kontrolliga sihtasutuse kätte. Küll aga oleksin ma eelistanud, et Elva Spordiliit oleks saanud enda tegevust jätkata ürituste korraldamisel. Kandideerisin küll ka spordijuhi konkursil, kuid tingimuste osas me kokkuleppele ei saanud. Kuna ses osas mina enam peakorraldaja ei ole, Rannavolle etappe korraldan mina viimast korda ja Spordikuud enam mitte.”

“Enda poolt algatatud sündmuseid Elva Kohvikutepäev ja Elva Südaööjooks vean meelsasti treeneritöö kõrvalt edasi kui huvilisi ja toetajaid ka tulevikus on.”, sõnas Pihlak.

Elva vallavalitsusest selgitab tekkinud olukorda valdkonna abivallavanem Marika Saar järgmiselt:

“Kinnitan, et konkurss oli aus ja objektiivne ning Marek oli kindlasti kõige parem kandidaat. Paraku ei saadud töötingimustes kokkuleppele. Elva Spordiliit asutati 2001.a. suvel peale Elva Spordikooli likvideerimist 5 klubi poolt.” Sellest alates ostis kohalik omavalitsus MTÜ Elva Spordiliidu käest teenust linna ja hiljem valla spordielu korraldamisel. Viimastel aastatel oli Elva Spordiliidu tegevjuht Marek Pihlak ning tema tööga oldi väga rahul.

“Elva Vallavolikogu võttis juba eelmisel sügisel vastu otsuse, et kogu valla spordielu korraldamine ja spordihoone haldamine hakkab toimuma läbi sihtasutuse Elva Kultuur ja Sport ning kevadel kuulutas välja konkursi spordijuhi ametikohale. Tänaseks on selge, et uut spordijuhi ametit hakkab täitma Madis Šumanov. Marek jätkab spordiklubi Altia ja teiste oluliste projektide eestvedajana, nagu ka Elva kohvikutepäev!”

Simson jääb siiski skeptiliseks

“Kindlasti on vallavalitsusel keerukas seda teemat kommenteerida, sest konkursside asjaolud hoitakse konfidentsiaalsena. Ma usun ka, et uus tegija on samuti tubli mees. Kuid ma ei usu, et ühelgi kandidaadil saanuks olla midagigi võrdväärset ette näidata kui Marekil. Võib ju arutada, kas vallal on nii palju palka maksta, kui heal mehel vaja. Kuid nagu osutasin – teda hoides tulebki Elvasse sadu ja tuhandeid inimesi, nagu Kohvikutepäev selgelt tõestab.

Omal ajal pidas Elva pikki aastaid palgal avalike suhete spetsi, kes ei tundnud ühtegi ajakirjanikku ja üksi ajakirjanik ei tundud teda. Aga palk jooksis ja kedagi ei huvitanud. Nüüd lastakse tegijal minna. Häbilugu. Marika jutt sellest, et “ega Marek kuhugi kao” on sellest seeriast, et üritused teevad end ise. Ei tee.”, jääb tuntud spordimees Priit Simson konkursi tulemuse suhtes siiski skeptiliseks.

kokku võttis
Fred Koppel

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X