Elva linnEttevõtlusFLASHTurismVaba AegValla uudised

Verevi rand saab endale rannabangalo stiilis kohviku

"Püüame rannakohviku taas avada niipea kui võimalik"

11. juuni on üsna pilvine pärastlõuna. Elvas Verevi rannas on mõned uljamad ujujad ning 20 aastat vana rannakohviku juures askeldavad kaks noort inimest. Need on Tartumaa teises servas elavad Chris ja Martin Serglov – Verevi ranna uued operaatorid. Tegelikult on Elva Vallavalitsuse poolt korraldatud hange küll ametlikult võidetud, kuid lepingut intervjuu tegemise ajaks veel sõlmitud ei olnud. Seega rannateenuste pakkumine läheb perefirma kätte alles lähipäevil.

Milline on teie enda taust?

Oleme viimased 8 aastat Lõuna-Eesti randades toimetanud müügikohtadega/rannakioskitega. Hetkel opereerime lisaks Elvale ka Tartus ja Võrus. Kuna Elva on nõnda uus, siis on see kindlasti meil hetkel prioriteet ja peamine tähelepanukoht. Nagu paljudel teistel on meil Elva rand olulisel kohal ka lapsepõlvemälestuses. Nüüd oleme taas Elvat avastamas ning tuleb mainida, et Waksali restoranis on juba saadud elu parim boršisupp, seega esmased kogemused on väga positiivsed.

Mis siis hetkel käsil on?

Kuna konkurss sai korraldatud juba hooaja alguses, siis peame kõvasti kiirustama. Tahame saada lähimate nädalate jooksul rannakohviku avatud ning seda järk-järgult selliseks muutma, nagu selle kontseptsiooni ette näeme.

Milline see kontseptsioon on?

Meie poolt konkursil pakutud kontseptsioon on rannabangalo stiil – valged seinad, korralik väliterrass, kalavõrgud, võrkkiiged lilled. Söögipoolist soovime pakkuda peamiselt lestakala ja kartuleid (fish&chips) kuid sellele lisaks kindlasti ka jäätist, ja muid snäkke, mida müügipinna funktsionaalsus võimaldab.

Millal kohviku taas avate?

Loodame ranna külastajatele avatud taas olla jaanipäeva paiku. See võimaldaks esmalt jäätist ja snäkke. Paraku võtavad toidu kohapeal valmistamiseks vajalikud remondid ja kooskõlastused rohkem aega. Püüame enda kontseptsiooni tööle saada hiljemalt kesksuveks. Avamisajad saavad lepingus kirjas olema, kuid püüame pigem ilusatel päevadel olla veel kauem avatud.

Milliseid teenuseid lisaks pakute?

Hetkel on plaanis jätkata ja arendada koostöd aerusurfi laudade (SUP lauad) rendi osas, sellega aitab koostööpartner. Samas oleme avatud väga huvilistele, kel on idee, milliseid teenuseid rannas veel pakkuda võiks. On see siis näiteks rannatoolide laenutus, paadilaenutus või midagi muud.

Randa on sel aastal juba välja kuulutatud ka vähemasti üks rannapidu…

Rannapidu saab 12. juulil toimuma küll, kuid pidude korraldamine ei ole meie rida. Kõiksuguseid suveüritusi koordineerib ja annab loa Elva Vallavalitsus vastavatele korraldajatele. Loomulikult me oleme väga huvitatud sellest, et rannas sündmuseid oleks ning juurde tekiks.

Teie leping kestab kolm aastat, mis saab edasi?

Esmalt tahame Elvat ja siinset klienti tundma õppida sel hooajal. Püüame kiiruga rannakohviku taas avada. Siiski liiguvad meie mõtted ka selles suunas, et siin talvekuudel üritusepõhiselt üht-teist korraldada saaks. Talispordikohana on Verevi ka viimastel aastatel populaarsust kogunud. See aeg on piisavalt pikk, et ära näidata mida me suudame ja kuidas Elva vastu võtab, eks siis vaatame edasi.

Küsis: Fred Koppel

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X