LapsedNooredNoorteleRõnguVaba AegValla uudised

Lastekaitsepäev Aakre lauluväljakul

Täna kell 11.00 toimusid Eesti Noorsootöö Keskuse ja JJ-Street tantsustuudio eestvedamisel äkketteasted (ing k flashmob) kaheteistkümnes Eesti linnas ja vallas. Etteastete eesmärk oli tuua esile noori ning noortega töötajaid. Etteastetega seotud kampaanias keskendutakse eestkätt noorte füüsilisele ja vaimsele tervisele.

Äkketteasted on samuti osa „Valge Õhupalli“ eeskujuliikumisest, mille sõnum on lastekaitsepäeval teha lastele pai. Eesti Noorsootöö Keskus kutsub üles noori tunnustama.

Vabaduse väljakul viibinud Eesti Noorsootöö Keskuse suunajuht Epp Reedik rõhutas noorte igapäevase tunnustamise vajadust: „Noori tuleb julgustada, see toetab nende enesekindlust, mis muuhulgas aitab valikute tegemisel ning on positiivse tervisekäitumise alus.“

Ta lisab: „Meie ühiskonna üks tähtsamaid väljakutseid täna on noorte vaimne ja füüsiline tervis. Noorsootöötajatel on noorte tervisemuutuse ja –käitumiste märkamises ning abi osutamises oluline roll. Kuid noorte tervise nimel saab ja tuleb tööd teha igal ühiskonna liikmel.“

Tallinnas tantsiti Vabaduse väljakul, Põlva noored tantsisid Keskväljakul, Tapa äkketteaste toimus Muusikapargis, Viljandis lauluväljakul, Peetris Peetri pargis, Tartus Kaubamajas, Keilas linnaväljakul, Elva vallas Aakre lauluväljakul, Räpinal Tuletõrjeväljakul, Haapsalus Aafrika ranna promenaadil, Vaidas ja Väike-Maarjas.

Eesti Noorsootöö Keskus liitus kampaaniaga 2018. aastal, kui eeskujuliikumine loodi kingitusena Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks. Eeskujuliikumine Valge Õhupall on võtnud eesmärgiks kujundada sõnumeid väärtuspõhise ühiskonna loomiseks meie laste ja noorte heaks.

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X