Politsei nädalValla uudised

Politseinädal

23. aprilli õhtul teatas tähelepanelik inimene politseile, et Elvas Valga maanteel liigub sõiduauto Opel, mille juht võib olla joobes. Teatele reageerinud politseipatrull peatas kirjeldatud sõiduki ning tuvastas, et selle roolis olnud mees oli raskes joobes. Ta kõrvaldati juhtimiselt, toimetati politseimajja ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlus.

21. aprillil kella 12 paiku juhtus Puhja Konsumi parklas liiklusõnnetus, kui parkimiskohtadel manööverdanud sõidukid omavahel kokku põrkasid. Juhid sündmuskohal ühtegi paberit ei vormistanud ning oma kontaktegi ei vahetanud. Kuivõrd õnnetuse üksikasjad on segased, uurib õnnetuse täpsemaid asjaolusid ning teist osapoolt politsei.

Tartumaa piirkonnapolitseinik Alik Säde tuletab liiklejatele meelde, et liiklusõnnetus on juhtum, kus vähemalt ühe sõiduki teel liikumise või teelt väljasõidu tagajärjel saab inimene vigastada või surma või tekib varaline kahju. Inimkannatanutega õnnetuste puhul või avariis, kus osapooled omavahel kokkuleppele ei jõua, tuleb sündmuskohale kutsuda politsei.

„Asetleidnud liiklusõnnetuse puhul tuleb võimalikult kiiresti peatada oma sõiduvahend ja selgitada välja kas avarii tulemusena sai keegi kannatada. Kui õnnetuses on inimesed viga saanud, tuleb kohe helistada hädaabinumbrile 112 ning kutsuda kohale kiirabi ja politsei. Kui liiklusõnnetuses ei ole vigastatuid ja osapooled on saanud süü osas kokkuleppele ning selles osas vaidlust ei ole, siis tuleb koheselt täita sündmuskohal kindlustuspaberid ning politsei teavitamine juhtunust ei ole siis kohustuslik. Küll on aga oluline, et kindlustuspaberid täidetaks enne sõidukite liigutamist avariikohalt. Oluline on siinkohal seegi, et kui õnnetus juhtub parklas ja teist sõidukijuhti ei ole parasjagu juures, siis tuleb juhtunust teavitada kas politseid või püüda välja selgitada või ära oodata kannatada saanud sõiduki juht ning siis omavahel asjaoludes selgusele ja kokkuleppele jõuda,“ selgitab Säde.

„Oma sõiduvahendit või õnnetusse puutuvaid esemeid tohib enne politsei kohalejõudmist liigutada vaid sellisel juhul, kui teiste sõidukite liiklus on võimatu ja eelnevalt on osapooled süü osas üksmeelele jõudnud ning tunnistajate juuresolekul on ära märgitud sõiduki ja esemete asend ning jäljed. Vaieldavatel juhtudel saavad paljus aidata juhuslikud pealtnägijad. Soovituslik on leida kohalolijate seast või teie taga peatunud autojuhtide seast neid, kes nägid avariid selle dünaamikas, mitte ainult tagajärge. Pange kindlasti kirja nende inimeste nimed, telefonid ja aadressid, sest nendest isikutest ja detailidest on hilisemalt  asjaolude selgitamisel palju kasu“, kirjeldab ta.

Paraku aga ei ole harvad ka need juhtumid, kus süüdlane hakkab oma olukorda nähes end õigustama või siis ei ole süüdlast kohe tuvastada võimalikki. Sel juhul tuleb usaldada politseid, vormistavad nemad ju avariisid iga päev ning kindlasti teevad selgeks, kel on õigus ning kes on süüdi.

20. aprilli hommikul kella 10 ajal puhkes Elva vallas Rämsi külas Tiidriku tee eramus endiste elukaaslaste vahel sõnasõda, mille käigus viskas 43-aastane naine 45-aastast meest telliskiviga. Mees sai viga ning meedikud toimetasid ta TÜ Kliinikumi haiglaravile.  Juhtunu üksikasjade selgitamiseks toimetati naine politseijaoskonda.

17.04.2019 kella 16.19 ajal toimus liiklusõnnetus Tartumaal Nõo vallas Jõhvi-Tartu-Valga maantee ja Nõo-Keeri tee ristmikul, kus 53-aastase mehe juhitud sõiduautole Volkswagen Jetta, sõitis paremalt poolt ette neljarattaline mopeed, mida juhtis alkoholijoobes 61-aastane mees. Mopeedi kaasreisija, 61-aastane naine, toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi.

Möödunud nädalal tabas politsei Elva vallas 16 Nõo vallas lisaks kaks autojuhti, kes ületasid ulatuslikult lubatud sõidukiirust. Neist raskeim fikseeriti 19. aprillil kella 20.30 paiku Elva vallas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 167. kilomeetril, kus ühe Toyota kiiruseks mõõdeti 90 alas 141 km/h. Lisaks tuvastasid liikluspolitseinikud, et masina roolis olnud mees oli tarvitanud ka alkoholi. Mees kõrvaldati juhtimiselt ning tema suhtes alustati menetlust.

Ragne Keisk

PPA pressiesindaja

7308850 / 59125457

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X