Politsei nädalValla uudised

Politsei nädal

  1. veebruari õhtul teatati politseile kahtlase sõidustiiliga sõidukist Citroen Jumpy, mis liigub Tartust Elva poole ning teeb teel kahtlasi manöövreid. Sündmuskohale reageerinud politseipatrull peatas sõiduki Jõhvi-tartu-Valga maantee 155. kilomeetril ning tuvastas, et masina roolis oli joobes mees. Ta kõrvaldati juhtimiselt ja toimetati arestimajja. Tema suhtes alustati kriminaalmenetlust ning  tema sõiduvahend teisaldati Tartu linna tasulisse parklasse.

Möödunud nädala vältel tabati Elva vallas viis ja Nõo vallas lisaks 3 kiirusületajat, kõigi suhtes alustati väärteomenetlust.

Kuigi sündmuste mõttes oli kohalikele korrakaitsjatele läinud nädal ses piirkonnas võrdlemisi rahulik, siis märgatavalt tõusis politseisse laekuvate kõnede hulk ühe konkreetse probleemi osas – löökaugud.

„Möödunud nädalal sagenesid Elva ja Nõo kandis teated teel haigutavatest ohtlikest tähistamata löökaukudest või konarlikust teest, mis lõhkus mõne masina rehvi või tõi kaasa suuremagi varalise kahju. Politsei praktikast nähtub, et teated ohtlikest löökaukudest sagenevadki just varakevadeti. Üheltpoolt on oma jälje teekattele jätnud pidev temperatuuride kõikumine ja sellest tekkivad augud, teisalt pole teetöödega veel jõutud lihtsalt alustada. Nii on ka tänavu linna erinevatele teedele tekkinud teravaservalisi ja ohtlikult sügavaid auke, ka on mõned teed möödunud talve ja külma toimel muutunud künklikuks. Kõikidest meile laekunud teadetest ja konkreetsetest aukudest anname info alati edasi ka linnavalitsusele, kes seisab hea tee terveks saamise eest,“ selgitas piirkonnapolitseinik Alik Säde.

Ta lisas, et teevaldaja on varmalt asunud teid juba tasapisi ka lappima, ent nendesse ohtlikemasse kohtadesse, kuhu pole veel remonttöödega jõutud, paigaldatakse/on paigaldatud vastavaid tähelepanu juhtivaid ja kohati ka kiirust piiravaid märgiseid. „Märkide mõjupiirkonnas tuleb juhtidel olla aga tähelepanelik ja ettevaatlik ning sõita pigem aeglasemalt ja ohtu piisavalt hinnates. Suurematest lompidest läbisõidul tuleb olla aga eriliselt ettenägelik ning neid läbida tasa ja targu, et porilombi põhjas peituv võimalik auk masinat ära ei lõhuks, rääkis Säde.

Kuivõrd löökaukude tekitatud kahjude eest vastutab teeomanik (linn või maanteeamet), võiks iga liikleja teel haigutavat ohtlikku auku või ära vajunud kaevukaant märgates sellest ise Elva valla heakorratelefonil 3333 666 teada anda. Lisaks on läbi „Anna teada“ rakenduse võimalus mugavalt ja lihtsalt heakorrakaardile üles märkida konkreetses piirkonnas olev probleem, olgu selleks siis prügi metsa all, lahtine kaevu kaan või katkine tee. Nii saab igaüks panustada teiste sarnaste õnnetuste ärahoidmisse.

***

Kuidas käituda pärast seda, kui löökaugust läbisõit on sõidukit vigastanud:

Löökaukude tekitatud kahjude eest vastutab teeomanik, kelleks üldjuhul on kohalik omavalitsus. Oluline on meeles pidada, et kahjunõude esitamiseks peavad aga olema täidetud kindlad kriteeriumid. Kaskokindlustuse kliendid saavad kahjustada saanud sõiduki korda kindlustuse abiga ning omavastutuse osa võib tagasi nõuda teeomanikult. Kui kaskokindlustust sõidukil ei ole, siis jääb üle võimalus kahju sisse nõuda üksnes teeomanikult.

Teeomanikult hüvitise saamiseks tuleb meeles pidada viit olulist punkti:

  1. Löökaugust läbi sõites peatu niipea kui võimalik ning fikseeri sõiduki vigastused.
  2. Pildista kahju põhjustanud löökauku selliselt, et selle asukoht ning suurus oleksid tuvastatavad.
  3. Teavita juhtunust politseid ja tegutse neilt saadud juhiste järgi.
  4. Sõiduki remondi maksumus lase hinnata autoremonditöökojal.
  5. Kahjunõue koos tõendusmaterjaliga esitage teeomanikule (linn või maanteeamet)

Ragne Keisk

PPA pressiesindaja

7308850 / 59125457

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X