ArvamusKohalik VõimValla uudised

Käärdi lumelükkamisprobleemid

Elan juba üle aasta Rukki 9 korteris. Tean, et see on “kurikuulus” Käärdi, mida Elva on ammu endale tahtnud, sest siin on maksumaksjate kontsentratsioon kõrge.

Eelmisel talvel lükkas Rukkis lund sama firma, mis Rõngu ajal. Sel talvel ei tulnud siia sahka. Jaanuari teisel nädalal helistas Rukki tn 9 asuv ühistu juhatuse liige valda, et küsida millal tuleb lumesahk – vastati, et tellige ise!

11.01 käisin vallas K. Vilu jutul koos 2014. aastast kehtiva lepinguga, mille kohaselt peab vald tagama Rukki 9 eest lumelükkamise. Lubati sahka hiljemalt laupäeva (12.01) lõunaks. Sahk ei tulnud.

Kõnele vastas K. Vilu, et ametnik käis kontrollimas, aga pole seal hullu midagi – samas pidi naisterahvas, kel pole nelikveolist masinat, oma autoga tööle saamiseks poolteist tundi väljasõiduteed kaevama. Inimesed käivad ka nädalavahetusel tööl…

Esmaspäeva hommikul läksin valda, kus kohtasin vallavanemat, kes teatas kohe väga selgelt, et see on üks väga imelik leping ja tema ei saa aru, kuidas selline leping on üldse sõlmitud ning see tuleb kohe ära lõpetada! Lepingus on kirjas, et lepingu lõpetamisest tuleb kuus kuud ette teatada – seni peaks ju kohustust täitma?

Pole selles lepingus imelikku midagi, sest Käärdis on nii tihe asustus, et ma ei saa aru, miks vald ei võiks hoolitseda selle eest, et kõik need tööinimesed ehk maksumaksjad tööle pääseksid?! Väga paljudes maakohtades on kombeks, et vald lükkab kas tasuta v sümboolse tasu eest ka eramajadeni erateed lahti, et inimesed poleks “vangis”…

Lepingus on öeldud, et lepingu lõpetamise etteteatamise aeg on kuus kuud.
Enne lepingu lõppemist tuleb vallal siiski kohustust täita. Üksiku talu, kust sõidab tööle vast kaks inimest, juurde viiv tee võib olla sama pikk, kui see Rukki tänava kortermajade vahel asuv teeke koos majaesistega, samas on Rukkist tööle suunduvate inimeste arv väga suur.

Kui Rukki tänav on ametniku sõnul neljanda järgu tee, mida arvavad sellest tööandjad? Inimestel on raske tööle jõuda… Miks on vallavanemal raske aru saada, et on mõistlik lumekoristusega tegeleda seal, kus on palju inimesi?

14.01 tehti Rukki 9 majaesine autodest tühjaks, sahk sõitis ainult Rukki 11 eest läbi. Järjekordse kõne peale tuli pealelõunal sellel talvel esimest korda sahk Rukki 9 ette lund lükkama – aitäh, töö oli põhjalik!

Peale selle on enamus linnast selline, et ei julge ise liikuda, lapsi ja vanureid õue lasta. Osa kõnniteid on maaomanike vastutada, aga seda peaks ka vallavalitsus neilt nõudma.

Liis Kruuse
käärdilane

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X