HaridusKohalik VõimSündmusedValla uudised

Sel kolmapäeval toimub Elvas energiatarbimise juhtimise seminar

Sel kolmapäeval, 30. jaanuaril toimub Elva Kultuurikeskuses Act Now projekti raames energiatarbimise juhtimise seminar, kuhu oodatakse kohalike omavalitsuste esindajaid või nende allasutusi. Seminari on võimalik jälgida ka video teel.

Seminaril räägitakse Act Now projekti eesmärkidest ja tegevustest Elva vallas ning sellest, missugune on hetkeolukord. „Samuti saab kuulda energiajuhtimissüsteemide rakendamisest ja sellest tõusvatest tuludest ning sellestki, kuidas ja miks inimesi energiasäästu ja taastuvenergia kasutuselevõtu teemadesse kaasata,“ ütles Act Now projektijuht ja seminari korraldaja Siim Meeliste.

Energiatarbimise juhtimise mõiste võetakse seminaril selle laiemas käsitluses ette. „Tööstustes ja kodumajapidamistes võivad kulutused energiale olla märkimisväärsed. Nii kohalikus omavalitsuses, ettevõttes kui ka kodus algab energiatarbimise juhtimine eelkõige analüüsist, et mõista, kuhu ja kui palju täpsemalt energiat kulub,“ rääkis korraldaja.

Järgmise sammuna saab läbi arvutada kas, kuidas ja kui kallilt saaks energiatõhusust suurendada. „Kui otsustatakse energiatõhususe parandamiseks midagi ette võtta, näiteks soojustada fassaadi, siis on oluline hiljem jälgida, kas sellest oli ka kasu,“ sõnas Meeliste. Seesugust analüüsi-tegutsemise-järelanalüüsi protsessi võibki laiemalt nimetada energiatarbimise juhtimise süsteemiks.

Seminaril räägitakse energiajuhtimissüsteemidest, kasutades näidetena ISO sertifikaate ja linnapeade pakti energia- ja kliimakavade süsteemi. „Kohalike omavalitsuste tasandil olulise teemana käsitleb üks ettekanne ka elanike kaasamist energiatõhususe ja taastuvenergia kasutamise teemadesse,“ lisas korraldaja.

Seminar toimub valdavalt inglise keeles, sünkroontõlkega eesti keelde. Seminari on võimalik jälgida video teel, selleks vajalikku veebilinki jagatakse samal päeval Elva valla kodulehel ja seminari ürituse leheküljel Facebookis.

Lisainfo:
Siim Meeliste, Act Now projektijuht ja seminari korraldaja
siim.meeliste@gmail.com või tel 5647 8568

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X