KogukondValla uudised

Elvas Jaani tänaval avati uutes ruumides sotsiaalteenuste keskus

6. detsembril toimus MTÜ Iseseisev Elu uue Jaani keskuse avamine Elvas, aadressil Jaani 14.  MTÜ Iseseisev Elu juhatuse liige Maire Koppel ütles avamisel, et seoses uue majaga saab mittetulundusühing pakkuda Elvas erihoolekandeteenuseid kõrgema kvaliteediga ja paremas keskkonnas. Vallavanem Toomas Järveoja ja valla sotsiaaltöötajad käisid avamispäeval partneril külas,  vaatasid uut maja ja rääkisid edaspidisest koostööst.

Maja on väga ilus! Iseseisev Elu päevakeskusel on uued avarad ruumid ning ühingul on võimalus laiendada toetatud elamise teenust. MTÜ Iseseisev Elu aitab psüühilise erivajadustega inimestel leida oskuste- ja jõukohast tegevust ning tööd. Täna pakuvad nad erihoolekandeteenuseid Elva vallas kolmes piirkonnas: Elva linnas, Rõngu alevikus ja Rämsi külas.

Küsisime mõned küsimused keskuse juhataja  Maire Koppeli käest:

Mis keskus siis Elvas avati?

Sotsiaalteenuste keskus Iseseisev Elu ei avanud Elvas uut keskust, vaid 16 aastat Elvas tegutsenud erivajadusega inimeste tegevuskeskus sai uued ruumid, mille üle ise oleme väga õnnelikud. Kui senistes ruumides oli probleem sooja ja külmaga, niiskuse ja kuivusega siis nüüd peaks olema meil väga head tingimused teha head ja sisukat hoolekandetööd erivajadusega inimestega.

Kas tegemist on ka eluruumidega?

Jah, majas pakume lisaks tegevuskeskusele ka toetatud elamise teenust. Toetatud elamise teenus sisaldab lisaks eluruumi pakkumisele erivajadusega inimese juhendamist ja arendamist tavapärases elukeskkonnas.

Kes on keskuse kliendid?

Keskuse klientideks on erivajadusega inimesed, kes soovivad areneda, õppida uusi oskusi, omandada töötamise kogemusi, asuda tööle ja iseseisvalt elama. Eelistatud on Elva vallas elavad erivajadusega inimesed.

Kas keskus hõlmab kogu maja?

Keskuse erinevad teenused katavad kogu maja.

Keda külla ootate?

Külla ootame häid inimesi, kes siiralt tunnevad huvi end ümbritseva maailma vastu, kes soovivad ka ise arenda, omandades uusi teadmisi erinevate võimalustega inimeste tegemistest.

Mida soovite kohalikelt?

Kohalikelt ootame rahu ja sõprust. Mõistmist ja heatahtlikku huvi. Ootame jõukohaseid tööpakkumisi, nii ajutisi töid kui ka osalise tööajaga. Tööharjutuse tegevusena oleme valmis küttepuid laduma, lund lükkama, riideid sorteerima jne. ühesõnaga lihtsamaid töid tegema.

Alati võib meile helistada ja küsida, kas pakutav töö on meile jõukohane. Küll ei saa me lubada kiirreageerimist, meile on vaja paar päeva tööks ette valmistumiseks aega anda.

EE

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X