HaridusKogukondKohalik VõimLapsedValla uudised

Tänasest saavad Elva gümnaasiumi õpilased tasuta hommikuputru

Tänasest pakutakse Elva gümnaasiumis kõikidele õpilastele tasuta hommikupudru võimalust, mida kasutasid mitukümmend õpilast.

Sihtasutuse Elva Teenused juhataja Krista Loog ütles, et kuigi ta arvas esialgu, et hommikul haigutab talle vastu tühi saal, siis tegelik olukord oli hoopis vastupidine. „Hommikul oli Elva Gümnaasiumi Tartu maantee majas 35 õpilast söömas. Mõtlesin, et võib-olla ei taha väiksemad lapsed hommikul sööklasse tulla, aga läks hoopis teistpidi,“ rõõmustas Loog ja lisas, et Puiestee tänava majas oli samuti 20-30 õpilast hommikuputru söömas.

Ka lapsevanemate tagasiside on tasuta hommikupudrule olnud väga positiivne. „Kui e-koolis jagati selle kohta infot, siis olid kõik väga hästi meelestatud ja seda võimalust oodati väga.“

Elva gümnaasiumi õpilased olid pudru järele küsinud juba mitmeid nädalaid tagasi ning nüüd avaneski võimalus seda pakkuda. „Loodan väga, et paljud ka kasutavad seda võimalust, kuna lapse päeva mõjutab väga palju see, kas tal on kõht tühi või täis,“ ütles Loog.

Juhataja sõnul on tasuta hommikupuder hea võimalus lastele, kellele ei tehta kodus süüa või on kodus hommikusöögi tegemiseks kesisemad võimalused. „Erinevad uuringud on toonud välja, et hommikusööki söövad lapsed on õpivõimelisemad ning üks Ameerikas tehtud uuring tõi välja, et nende laste IQ tase oli kõrgem,“ ütles Loog. Ta lisas, et hommikusöök paneb organismi erinevad funktsioonid tööle, et koolis paremini hakkama saada.

Elva vallas saavad tasuta hommikuputru veel Konguta Kooli, Puhja Kooli, Rõngu Keskkooli ja Aakre Lastead-Algkooli õpilased.

Lisainfo:
Krista Loog
krista.loog@elva.ee või tel 5884 4799

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X