Politsei nädalValla uudised

Politseinädal

Politseile laekus teade, et 18. septembril varastati Elvas J. Kärneri tänava tööriistakuurist Merida Scultura maanteeratas. Kahju on selgitamisel.

  1. septembril teatati, et Elva vallas Noorma külas on sisse murtud suvila kõrvalhoonesse, kust varastati heinalõikur. Kahju on 300 eurot.

  1. septembril kella 00 30 paiku öösel teatati politseile, et Elva linnas Valga maanteel asuvasse tanklasse sõitis kollase Mercedesega joobes juht, kes rammis esmalt tankerit ning seejärel püüdis lahkuda. Teatele reageerinud politseipatrull peatas joobes sohvri teekonna, ta kõrvaldati juhtimiselt ning toimetati kainuskontrolliks haiglasse ekspertiisi. Juhtunu selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetluse.

  1. septembril kella 13 paiku juhtus liiklusõnnetus Tartumaal Nõo alevikus Nõo – Tamsa maantee ja Veski tn ristmikul, kus alkoholijoobes 40-aastane mees kaotas kontrolli mootorratta Aprilia Shiver 750 üle ning sõitis vasakule teelt välja. Juht toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi kontrolli.

  1. septembril kella 14.45 ajal teatas 82-aastane vanahärra häirekeskusele, et sõitis Elva vallas Tammiste külas ristmikul otsa liiklusmärgile. Politsei tuvastas sündmuskohal, et eakas mees oli kaine ning omab juhtimisõigust. Esmase info kohaselt ei pruukinud eakas mees ristmikule jõudes liiklusmärki kuigi hästi tähele panna ning manööverdas sellele pihta. Õnneks inimesed ses õnnetuses viga ei saanud. Ent tasub märkimist, et eakamad autojuhid peavad kriitiliselt hindama oma sõiduvõimekust ning kui reaktsioon ei ole piisav ning tähelepanu napp, tuleks nii enda kui teiste ohutuse tagamiseks autorooli mitte minna. Oluline roll on siin ka eakamate inimeste noorematel lähedastel, kes saavad olukorra hindamisel abiks olla.

  1. septembri hommikul kella 8 paiku teatas murelik inimene häirekeskusele, et Tartumaal Nõo vallas Meeri külas vingerdab teel sõiduauto Volkswagen, mille juht võib olla joobes. Veel enne, kui politsei sündmusele reageerida jõudis, teatas sama inimene, et tema ees liikunud ning pidevalt vastassuunda kaldunud sõiduauto sõitis teelt välja teepervele ning rammis maha ühe helkurposti. Asjaolude selgitamisel ilmnes, et Elvast Tartu poole suundunud Volkswageni roolis olnud 31-aastane mees oli roolis tukkuma jäänud ja seetõttu enne kraavi sõitmist ka ohtlikke manöövreid teinud.

Sündmuskohal töötanud politsei tuvastas, et masina roolis olnud mees oli kaine ning omab juhtimisõigust. Mees oli autos üksinda ning õnnetuses ta viga ei saanud. Politsei toonitab, et autorooli tohib istuda üksnes puhanuna, sest unisuse käes vaevlev juht on liikluses endale ja teistele sisuliselt sama ohtlik kui joobes juht. Tema tähelepanuvõime ja reaktsioonikiirus ei ole piisav, et võimalikke ohtusid vältida ning turvaliselt ühest sihtpunktist teise jõuda. Antud juhul oli tegu õnneliku õnnetusega, sest otsekui juhita maanteel liikunud sõiduk võinuks enesega teelt välja tuhisedes kaasa viia nii sohvri kui ka teiste kõrvaliste elud.

Ragne Keisk

PPA pressiesindaja

59125457

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X