Politsei nädalValla uudised

Nädal politseis

4. septembri õhtul kella 22 ajal sai häirekeskus teate, et Elva vallas Uderna külas on juhtunud liiklusõnnetus. Väljakutsele sõitnud politseipatrull selgitas, et 22-aastase naise juhitud sõiduautole Volkswagen Golf oli ootamatult ette jooksnud metsloom, mistõttu kaotas naine masina üle kontrolli ning sõitis sellega teelt välja vastu puud. Meedikud viisid naise tervisekontrolliks haiglasse, kus ta õnneks vigastusi ei tuvastatud.

Tartumaa piirkonnapolitseinik Alik Säde tõdes, et metsaloomaga seotud kokkupõrgete kasv on märgatav just sügisehakul ja eeskätt hommikul ajavahemikuks (07-09) ja õhtuti (17-20). „Üheltpoolt on põtrade, kitsede ja hirvede senisest aktiivsema liikumise põhjuseks jooksuaeg, teisalt aga peavad autojuhid samal ajal kohanema järjest halveneva nähtavusega, raskemaks muutuvate teeoludega, lüheneva päeva ja sajuste ilmadega“, lisas Säde.

Piirkonnapolitseinik tunnistab, et paraku ei ole metsloomaga kokkupõrke vältimiseks juhtidele tasku pista ühtegi head ja raudkindlalt toimivat retsepti. „Sestap peaksid autojuhid olema metsade vahel maanteel sõites eriti tähelepanelikud ootamatult teele ilmuvate loomade suhtes ja seda eriti päikesetõusu- ja loojangu ajal. Samavõrd suurt tähelepanu tuleb juhtidel üles näidata ka kohtades, mis on metsloomade hoiatusmärgiga tähistatud. See tähendab, et nende märkide mõjualas tuleks sõidukiirust alandada. Nii jõuab looma märganuna veel reageerida ja pidurdada“, lisas ta.

Samas tõdes staažikas politseinik aga sedagi, et kõik metsloomade ülekäigurajad ei ole sugugi mitte liiklusmärkidega tähistatud. Arvestada võiks sellegagi, et kui tee kõrval üht looma näete, tasuks juba hoogu maha võtta. Karjas võib olla hulk loomi ning jälgides ühe tegevust ei pruugi te märgata, et hoopis mõni teine peidusolevatest teele on jooksmas.

„Sage viga on, et kui loom jõuab auto eest tee ületada, siis annab juht signaali, loom ehmub ning püüab põgeneda. Kusjuures kõige turvalisemaks peab ta rada, mida mööda tuli ehk teisisõnu, ta jookseb tagasi auto ette. Kui märkate teel looma, võtke kiirus maha, lülitage ohutuled sisse ning jälgige hoolega, ega ühele loomale järgne ülejäänud karja. Siit soovitus ka teistele autojuhtidele: kui näete enda ees teel sõitmas või ootamatult pidurdamas ohutuledega sõidukit, tuleks püüda aru saada, ega ees pole takistust metslooma näol. Vastasel juhul pannakse ohtu märganud ja seetõttu aeglustavast sõidukist möödasõidul iseennast suuremasse ohtu“, rääkis piirkonnapolitseinik. Hukkunud ulukitest tuleb teatada keskkonnainspektsiooni telefonil 1313.

4. septembril teatati, et Elva vallas Rämsi külas on sisse murtud eramusse, kust varastati elektrilisi tööriistu. Kahju on 1000 eurot

2. septembril kella 15.30 ajal juhtus Tartumaal Elva vallas Lossimäe külas liiklusõnnetus, kus 54-aastane naine sõitis jalgrattaga sirgel kruusateel mäest alla ning enne ristmiku märgates sõiduautot pidurdas ja kukkus. Naine kaitsekiivrit ei kasutanud, ta sai kukkudes viga ning meedikud viisid kannatanu traumapunkti kontrolli.

31. augustil avastati, et Elva vallas Purtsi külas on suvila territooriumilt varastatud nelja tonnine Karac mahuti. Kahju on 1000 eurot.

30. augustil kella 14 ajal juhtus liiklusõnnetus Tartumaal Elva vallas Rannu alevikus Aru teel, kus alkoholijoobes 18-aastane mees sooritas mopeediga Baotian vasakpöörde ja põrkas kokku traktoriga Manitou, mida juhtis 41-aastane mees. Mopeedi juht toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi.

Möödunud nädala vältel tabati Elva vallas 20 kiirusületajat, kõigi suhtes alustati väärteomenetlust. Neist raskeim vahejuhtum leidis aset 28. augusti õhtupoolikul kell 18, Tartust Viljandi suunas kihutas üks 29-aastane mees sõiduautoga Volkswagen Passat 160 km/h. Lisaks tabati Nõo vallas lisaks veel 4  kiirusületajat.
Ragne Keisk

PPA pressiesindaja

59125457

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X