EttevõtlusKogukondToimetaja veergValla uudised

Toimetaja veerg – Ja tuldigi Elvasse elama!

Elva linna on end sisse seadnud kaks tegusat noort.

Ja neil on oma ettevõte – Helevalge OÜ.

Reedesel näitusmessil ehk Elva Elamusfestivalil oldi oma telgiga kohal.

Aasta aega pärast Elvasse kolimist küsin neilt, kuidas Elvasse juhtuti ja millega siin tegeletakse.

 

“Oleme Madli ja Holar. Leidsime endale kodu Elvas, terviseradade vahetus läheduses. Oleme oma valikuga väga rahul – tihtipeale kõnnime Elvas ringi ja mõtiskleme, kas me elame tõesti linnas? Või siiski metsas? Paar sammu üle tee, ja oledki mändide keskel linnulaulu ja puhast õhku nautimas. Nii mõnus!”

 

Eestlastel oli ja on mõnelpool tänagi kombeks öelda igale vastutulijale tere ja võõramalt ka küsida, kust tulek, kuhu minek. Kust teie Elvasse kolisite?

 

“Oleme pärit Jõgevamaalt, aga vahetult tulime Tartust”.

 

Kas igapäeva tegemised piirduvad kodu ja äriga, või on ka midagi muud?

 

“Meil on oma aed, kus suvel grillida ja aiatöid teha ning sügisel oma töö vilju noppida”.

 

Suhtlesime näitusmessil. Keskkond oli nii kirev, et meelde jäid vaid mõned teie ilusad trükised ning silt telgi ülaservas – Helevalge OÜ. Teie visiitkaart, mis siinkirjutaja taskusse sai, on faktuuri mõttes täiesti uus sõna.

Kasutame juhust ja loeme lugejale ette ka teie firmatoodangu.

 

“Kõik vastab tõele. Veame kahekesi väikest perefirmat, sedasama Helevalge OÜd. Tegeleme fotolõuendite, suuremõõtmeliste fotode, postkaartide, kutsete ja muude trükiste valmistamisega.

Meie klient saab valida erinevate lõuendite ja fotomaterjalide vahel, lisaks on väiketrükiste materjalivalik samuti väga lai. Fotode ja erinevate trükiste puhul meie standardmõõte ei kehtesta – trükime foto, postkaardi, kutse või visiitkaardi välja kasvõi millimeetri täpsusega. Peaasi, et need tellija soetatud raami või ümbrikusse ilusasti ära mahuvad.

Erinevatele pidudele mõeldes saab meilt tellida lisaks kutsetele ka kohakaarte, pudelitele vahvaid silte, tänukirju, ka näiteks sugupuu lõuendil või plakatil, poissmeeste- ja tüdrukuteõhtuks vastavad atribuudid efektsel lõuendil. Kui tellija meiega suhtleb, on peamiseks n.-ö piiranguks tema kujutlusvõime, sest seni oleme suutnud täita pea kõik kõige kummalisemad ja ebatraditsioonilisemad soovid”.

 

Kuidas firma Helevalge nime sai?

 

“Selle nime pakkus välja minu ema. Ta on kunstiinimene. See on lihtsalt sõnademäng ja meile meeldis”.

 

Teiega suheldes kerkivad siinkirjutaja pähe kaks mälestuskildu.

Esiteks see, et mu vanemad alustasid äriga samuti kahekesi ja hästi noorelt. Nad jõudsid Eesti tänases suvepealinnas avada 1930.aastatel rohu- ja värvikaupluse, millega kiiresti edeneti. Kõik rikkusid ära kaks diktaatorit. Hea et hing sisse jäeti, muidu poleks ka siinkirjutajat.

Ja sama saatust ei soovi ka vaenlasele.

Teiseks tunnen hästi teie eeltulijat sellel alal. Margus Möll tõi kaheksa aastat tagasi Elvasse sama toreda loomevaimu, mõnusad Elva meened ja peaaegu samalaadse pabertoodangu. Tänu temale seisis raudteejaamas kvaliteetselt kujundatud Elva ajaloo püsinäitus mitu head aastat.

Teatud asjaoludel pidi ta sellest ärist loobuma, kuid nüüd on selge, et teatepulk on uutesse südikatesse kätesse üle antud.

Margus teeb praegu Elvas LendTeatrit.

 

Kuidas teie ettevõtlusse sukeldumine juhtus?

 

“Lõime firma samal põhjusel, nagu ehk päris paljud teised alustajad. Lihtsalt ühe reaalse sündmuse ajel.

Nimelt tekkis meil ühel päeval soov osta teatud tooteid. Uurisime turgu ja seal pakutav valik meid ei rahuldanud.

Rääkides majanduskeeles, avastasime ühtlasi turul niši.

Nii sündiski idee pakkuda inimestele just sellise toodanguga võimalikult kvaliteetset ja personaalset teenust. Asutasime Helevalge”.

 

Mõistagi ei sepitse ma Madli ja Holari firmale promot. Seda teeb teie vahetu suhtlemine klientidega. Väikeses kohas on just nemad selle kõige tähtsama, nn. stiihilise reklaami kandjad. Aga jätta viitamata, kuidas teiega kontakti saab, pole samuti kuigi kena. Mis me kirja paneme?

“Meiega saab kontakti, kirjutades aadressil info@helevalge.eu või helistades telefonil 557 1112.

Elvas ja Tartus toome tellimuse isiklikult tasuta kohale, mujale Eestis saadame kuhu vaja.

Meil on ka väga hea meel teada anda, et meie trükitud post- ja õnnitluskaardid on müügil kaupluses Rosmariin aadressil Kesk tänav 9. Kaartide valik täieneb pidevalt”.

 

Mida noortele soovida?

Vist sedasama, mida sooviks endalegi ja mis on siinkirjutaja puhul juba ka teoks saanud: möödugu teie Elva-aastad loominguliselt, huvitavalt ja viljakalt, et ei paneks tähelegi, kuidas aeg läinud on.

 

Kalju Hook

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X