LoodusTurismVaba AegValla uudised

Tervisepordikeskus – aktiivne puhkus mändide all

 Elva lasketiir, Tartu Maratoni finiš, Vitipalu matkarajad, Tartumaa Tervisespordikeskus – heal lapsel mitu nime.

Looduslähedane harrastusspordikeskus.

 

Kui 2014. aastal sihtasutused Tehvandi Spordikeskus ja Tartumaa Tervisespordikeskus ühinesid, loodi ka kujutlus sellest, millist rolli Tehvandi ja Kääriku spordikeskuste kõrval siin täitma hakatakse.

Oli üsna tavatu, et üks riigi osalusega sihtasutus teise sihtasutusega kokku sulandatakse. Laskesport on spordialana ülimalt spetsiifiline. Ülejäänud osa asutusest pidi leidma endas väljundi mõnusa ja looduslähedase harrastusspordikeskusena.

Liikumisrajad on meie keskuse ümber pikenenud ning hooldatud nii koos Klubiga Tartu Maraton, kui ka koostöös ja tänu Eesti Terviseradade toele. Matkasportlastele ja looduse nautijatele on keskuse ümber asuvad mõnusad matkarajad aastaringselt külastatavad ning tänu Vapramäe-Vellavere-Vitipalu Sihtasutusele ka aktiivsust täis.

Keskuses on võimalik rentida jalgrattaid ja ka mõnevõrra eksootilisemaid tõukerattaid juhuks, kui jooksmisele või matkamisele vaheldust otsitakse.

 

Sportlik ja väge täis puhkus.

 

Keskuse külastaja leiab suvel endale tegevusi kasvõi kogu nädalaks. Erinevad orienteerumisrajad aga ehk veelgi põnevamad viburajad metsade vahel annavad kõigile võimaluse koos perega looduse keskel kvaliteetaega nautida. Vajaliku varustuse ja instruktaaži eest hoolitsevad keskuse töötajad.

Kindlasti ei hakka siin igav ka neil, kes rohkem pallimängude vastu huvi tunnevad.

Keskuse alal on rannavolleväljakud, kus lisaks rannavollele saab harrastada ka rannatennist ja rannajalgpalli. Vutisõpradele on olemas ka väiksem loodusliku muruga jalkaväljak, kossuarmastajatele korvpalliväljak ning ka discgolfi harrastajad saavad visketäpsust harjutada keskuse alale paigaldatud korvidesse.

Pisematele on turnimiseks ja mängimiseks ronimisalad ning lastemänguväljakud.

Vihmasema ilmaga leiab tegevust peahoone jõusaalis või lauatenniselaudade taga.

Enim tõmbab külastajaid ikkagi laskesport.

Meie keskuse instruktorid viivad läbi juhendamisi pisikesest põnnist ema-isani ja seda väge erinevate relvade kaasamisel – olgu viimased siis arvutimängulaadsed simulatsioonid, õhkpüssid, sport- või kasvõi pärisrelvad.

Kui puhkuse all mõeldakse lihtsalt looduslähedast telkimist, kämpinguid, suvemaju, õhtuseid lõkke ümber istumisi ning grillvorsti sussutamist süte peal, siis keskus on selleks parim koht.

Keskuse hostelis on talvel 69 majutuskohta, suvel lisaks 38 kämpingumaja 156 kohaga.

Kuna keskuse ala on piisavalt suur, siis annab see alati võimaluse suuremast melust eemalduda ja telkimiseks mõnus nurgake leida. Parkimisvõimalused on ka karavanidele.

Hosteli vastuvõtust saab soetada erinevaid snäkke või jooke, lisaks on kõigil soovijail võimalus kasutada grillikoda. Pesemisvõimalused on olemas nii hosteli dušširuumides kui ka puuküttega kuumades saunades.

Elvas paistab alati päike ning see on parim koht, kus laadida end ja oma perekonnaliikmeid muistsete maajumalate ja härjapõlvlaste positiivse energiaga.

Karl Kontor

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X