KultuurValla uudised

Kuidas sündis LendTeatri uuslavastus “Lõks”?

LendTeatri uuslavastuse “Lõks” esietenduse eel uurisime LendTeatri ühelt asutajalt Airé Pajurilt, kuidas sündis koostöö tuntud lavastaja ja näitleja Malle Pärnaga.

Kui kõik ausalt ära rääkida, siis meie koostöö Malle Pärnaga sai alguse möödunud suvisest Piirissaare projektist, kus Malle LendTeatri ridades kaasa tegi. Siis sündiski mõte, et Malle Pärn võiks LendTeatris midagi lavastada. Ta on kümmekond aastat teinud suvelavastusi Avinurme näitetrupiga ja oli rõõmuga nõus ka LendTeatris lavastama.

Malle pakkus mitut näidendit lugemiseks ja meie valikuks jäi kriminaalkomöödia “Lõks” – sellist žanri meie repertuaaris pole seni olnud ning see tundus väga haarav ja lõpuni põnevust hoidev nagu üks korralik kriminull olema peab.

Lavastuse proovidega alustasime märtsi keskel ja nüüd oleme nii kaugel, et lavastus hakkab lavaküpseks saama. Proovid on olnud intensiivsed ning koostöö Malle Pärnaga sujunud äärmiselt meeldivalt – alati on uue lavastaja käe all põnev töötada. Igal lavastajal on oma käekiri ning kõigilt on palju õppida.

Uuslavastuses mängivad Margus Möll, Airé Pajur ja Aare Sepp, Imre Vallikivi ja Tanja Lääts ning täiesti uue inimesena saab laval “jala valgeks” Joosep Tosmin.

Esietendus toimub 6.juunil ning järgmised etendused 8., 11.ja 12.juunil algusega kell 19.

Rohkem infot:
info@lendteater.ee
55602084

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X